Vic

Vic estrena el nou skatepark

El nou equipament suposa la primera fase d'un projecte de remodelació de la zona fins a l'Anella Verda

per Osona.com, 15 de desembre de 2020 a les 17:55 |
L'alcaldessa Anna Erra i el regidor Titi Roca estrenant el nou skatepark | Ajuntament de Vic
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A principis d'aquest desembre, Vic va presentar oficialment el nou skatepark de Vic. Tal com explica l'Ajuntament, l'equipament esportiu i lúdic situat al Parc Xavier Roca i Viñas vol fomentar l'esport, l'activitat física i la vida saludable entre el jovent de la ciutat. El nou skatepark -delimitat pel passeig principal del parc, el riu Gurri i el carrer Prat d'en Galliners-, substitueix la instal·lació antiga i servirà per poder-hi practicar, amb diferents nivells de dificultat, disciplines com ara l'skateboarding, bmx o scooters.

La iniciativa va més enllà d'aquest nou espai, ja que es tracta d'un projecte de tres fases que suposarà un condicionament integral de tota l'àrea fins a la zona de la font del parc Xavier Roca i Viñas. L'skatepark forma part de la primera fase. La idea és crear un espai de pràctica esportiva a l'aire lliure connectat a l'Anella Verda per poder tenir diferents espais esportius oberts a tota la ciutadania.


El nou equipament s'ha pensat tant per a la pràctica individual com per a la competició, motiu per al qual ja s'ha remodelat seguint una normativa i uns paràmetres concrets.

Feia tres anys que s'hi treballava


L'equipament es va començar a treballar fa uns tres anys, fruit de la reivindicació dels usuaris, ja que era un espai degradat. Les obres de construcció del nou skatepark, a càrrec de l'empresa Roig i Fills Associats S.A., van començar a principis de juny i han tingut un cost de 102.247,84 euros finançats per l'Ajuntament de Vic. El disseny del nou equipament, més modern, segur i adaptat a les necessitats de les persones usuàries, ha anat a càrrec de Daw Office SLP i ha comptat amb la col·laboració i les aportacions dels joves que ja utilitzaven l'antiga pista.

Un dels principals serrells a resoldre per poder executar finalment el projecte ha sigut l'obtenció de l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), en tractar-se d'una zona inundable per la proximitat dels rius Mèder i Gurri.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació