Anna Erra, dels candidats més votats a la segona ronda de primàries de JxCat

L'equilibri de gènere pot afavorir l'alcaldessa de Vic a ocupar llocs de sortida malgrat no hagi sortit escollida a la segona volta

Anna Erra, alcaldessa de Vic.
Anna Erra, alcaldessa de Vic. | Adrià Costa
Osona.com
14 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:54h
Els militants de Junts per Catalunya han escollit aquest cap de setmana passat qui acompanyarà Laura Borràs a les llistes de les properes eleccions del 14 de febrer. El president de la Cambra, Joan Canadell, i la portaveu i vicepresidenta del partit, Elsa Artadi, han estat els candidats més votats a Barcelona amb 1.269 i 1.212 vots respectivament.

Darrere seu, de la resta de 8 candidats que s'havien d'escollir a la circumscripció de Barcelona, s'hi situa: el conseller Jordi Puigneró (993 vots), l'exconseller exiliat Lluís Puig (883 vots), la consellera i portaveu Meritxell Budó (713 vots), el conseller Damià Calvet (687 vots), i el vicepresident del partit Josep Rius (524 vots).

L'alcaldessa de Vic ha estat de les candidates més votades en aquesta segona ronda de primàries. Ha aconseguit la desena posició amb un total de 450 vots (19,57%). Tot i que no ha sortit elegida, els equilibris territorials i sobretot de gènere poden afavorir a Erra, i que se situï en llocs de sortida a la llista de JxCat. Per sobre seu només hi ha tres dones escollides: Borràs, Artadi i Budó.

Els altres osonencs que es presentaven a primàries han aconseguit els següents vots: Pep Puig (44 vots), Carles Furriols (39 vots), Carles Valls (24 vots) i Miquel Riera (5 vots).

Resultats Segona Urna Barcelona by Naciodigital on Scribd


 

Resultats Segona Urna Lleida by Naciodigital on Scribd


 

Resultats Segona Urna Girona by Naciodigital on Scribd


 

Resultats Segona Urna Tarragona by Naciodigital on Scribd

 

Arxivat a