Vic substitueix l'Olivera de la Pau per l'Arbre dels Desitjos

L’escultura de ferro, de tres metres d’alçada i uns 1.200 quilos de pes, ja està situada a la plaça del Pes

El nou Arbre dels Desitjos a la plaça del Pes
El nou Arbre dels Desitjos a la plaça del Pes | A. Costa
Redacció
11 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:37h
A la plaça del Pes de Vic ja es pot veure el nou Arbre dels Desitjos, una escultura de ferro forjat amb fulles de pell –en al·lusió a la tradició adobera i a la indústria pellaire de la ciutat- i una serigrafia a la base amb la paraula pau escrita en 14 idiomes. La presentació del nou Arbre dels Desitjos, aquest dijous, ha anat a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç, Bet Piella, i dels artesans del carrer de la Riera que han elaborat l’escultura.  

Piella ha explicat que l’Arbre dels Desitjos substitueix l’antiga Olivera de la Pau, nascuda fa anys en un context de protesta contra la guerra. Per adaptar-la als nous temps, i en format sostenible, s’ha decidit prescindir de l’exemplar natural que es col·locava abans cada any a la plaça del Pes i posar-hi un arbre “més arrelat a la ciutat” i de caire escultòric. Amb aquesta idea es va decidir fer un encàrrec als artesans i als artistes del carrer de la Riera, els quals van fer la proposta que avui s’ha presentat. “Continuem amb la tradició i a més a més ajudem a visibilitzar la feina dels artesans del carrer de la Riera”, ha dit la regidora.

L’Arbre dels Desitjos, de 3 metres d’alçada i uns 1.200 quilos de pes, està situat sobre una plataforma quadrada de 2x2 metres, on hi ha serigrafiada la paraula “pau” en 14 idiomes, representatius de les principals cultures de la ciutat. Cada paraula alhora està formada per nombroses paraules diminutes que també diuen “pau”, el desig més universal al món.

L’arbre consta de 400 branques, a cadascuna de les quals hi ha sis fulles fetes amb la trentena de pells que va regalar l’adober d’Igualada Jaume Font. En l’elaboració de l’Arbre dels Desitjos hi ha participat quatre tallers del carrer de la Riera: Forja Osona (escultura de ferro), Kiwe (disseny gràfic i estampació), Mava Joies (disseny) i Nquart (elaboració de les fulles de pell).

A l’Arbre dels Desitjos, tothom qui vulgui podrà penjar-hi el seu propi desig escrit en una petita targeta que cal anar a buscar a l’Oficina de Turisme que hi ha just al davant. L’arbre estarà present a la plaça del Pes durant totes les Festes de Nadal i després es buscarà el lloc més idoni perquè perduri la resta de l’any.

Piella ha explicat que l’objectiu és que es puguin continuar penjant desitjos amb motiu d’altres circumstàncies. Tot i que l’Arbre dels Desitjos quedi ubicat fora de la plaça del Pes durant la resta de l’any –probablement en una zona propera al carrer de la Riera-, per aquestes dates l’any es tornarà a traslladar a la plaça del Pes.
 

La inauguració de l'Arbre dels Desitjos es va fer aquest dijous. Foto: Adrià Costa


Arxivat a