UVic-UCC

​El Museu Nacional i la UVic-UCC enforteixen lligams en el camp de la divulgació del patrimoni

Les dues entitats signen un conveni de col·laboració

per Redacció , 11 de desembre de 2020 a les 08:35 |
El Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de potenciar i aprofundir les relacions en el camp de la divulgació del patrimoni. L’acord subscrit pel director del Museu Nacional, Pepe Serra i Villalba, i pel rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños i Díez, referma també la voluntat d’ambdues institucions de reforçar les relacions en matèria de docència, recerca i transferència de coneixement, tecnologia i innovació.

En el marc d’aquest conveni, el primer projecte que es portarà a terme serà un estudi de la presència de la salut, la malaltia i la medicina en la pintura i el cartellisme modernista català de principis del segle XX, emprant els fons del Museu Nacional. En aquest sentit es realitzarà una anàlisi que inclourà una contextualització històrico-mèdica de cada obra. El període modernista té un important valor per conèixer les repercussions socials dels avenços mèdics cabdals que es realitzaren en les darreres dècades del segle XIX i les primeres del segle XX.


Per altra banda, el conveni també inclou la voluntat de portar a terme accions d’intercanvi cultural, de promoure les relacions de caràcter acadèmic, científic i professional, de fomentar l’intercanvi de coneixement en temes d’investigació, publicacions i altres recursos, i facilitar les pràctiques d’estudiants i d’espais per dur a terme accions de formació i difusió, sempre que sigui possible.

El Museu Nacional i la UVic ja van signar un acord de col·laboració el 2009, quan encara la UVic no havia subscrit el pacte federatiu amb UManresa.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació