La Fira de Santa Llúcia de Prats es reconverteix en un mercat de Nadal i productes de proximitat

El centenari certamen se celebrarà aquest diumenge

Redacció
10 de desembre del 2020
Actualitzat a les 10:23h
Fira de Santa Llúcia a Prats
Fira de Santa Llúcia a Prats | Joan Parera
El proper diumenge, 13 de desembre, se celebrarà una edició excepcional de la centenària Fira de Santa Llúcia de Prats, readaptant-se en format diferent a causa de la pandèmia. Podeu consultar tota la programació detallada en aquest enllaç.

Així, segons detalla el regidor de Fires, Isaac Romero, la Fira de Santa Llúcia es convertirà, excepcionalment, en un mercat ampliat i segur de productes de Nadal i elaboradors i productors de proximitat, per tal de mantenir-ne l’essència i continuar visibilitzant la pagesia i l’essència del territori en la mesura del possible.

El mercat ampliat se celebrarà tot i el confinament perimetral municipal de cap de setmana, en una edició doncs que en podran gaudir especialment els pradencs i les pradenques. A tot aquest espai se seguiran totes les mesures sanitàries vigents i es controlarà l’aforament. A més caldrà seguir el recorregut proposat tal com estableix la Generalitat.

D’altra banda, se segueix apostant per la visualització del sector eqüestre. En aquesta línia, divendres 11 de desembre, se celebrarà la Jornada tècnica telemàtica: “Rutes eqüestres, una oportunitat de desenvolupament turístic sostenible” on es presentarà el projecte de rutes eqüestres a Prats i al Lluçanès, nascut fa justament un any a les jornades tècniques de la Fira. Les inscripcions són gratuïtes a través d'Internet.

A més, durant tota la jornada se celebraran diverses activitats culturals en forma de circ per a tota la família, teatre amb l’obra “360 grams” de la pradenca Ada Vilaró, la trobada de tallistes de fusta o la inauguració de la segona mostra de pessebres als locals buits del centre del poble que es podran veure fins al 6 de gener.

També es donaran a conèixer els guanyadors del primer concurs de versions de la nadala “Fum, Fum, Fum”, arrelada al nostre país gràcies al músic i pedagog pradenc Joaquim Pecanins.

La programació es pot veure alterada en funció de com avanci la pandèmia i les mesures sanitàries vigents.

Torna el Mercat de Nadal a la plaça de l’Església i al carrer Major

Coincidint amb Santa Llúcia s’inaugurarà el Mercat de Nadal nascut l’any passat i que tornarà a omplir d’ambient nadalenc el centre del poble. Estarà format per productors i elaboradors de proximitat i botigues del poble i s’estendrà també el cap de setmana del 19 i 20 de desembre i els dies previs a Nadal, 22, 23 i 24 de desembre.

Com a novetat, aquest any, comprar al Mercat de Nadal tindrà premi. Dissabte 19 de desembre es pintarà un quadre en directe que s’exposarà durant les festes de Nadal a un local del carrer Major. Se sortejarà el 10 de gener entre totes les persones que hagin comprat al mercat de Nadal.

Un any més, la Unió de Botiguers celebrarà la campanya de Nadal amb el sorteig de tres vals de 500 euros que s’hi podrà optar comprant als establiments del poble.

Arxivat a