Centelles celebrarà una Fira de la Tòfona més local que mai

Les restriccions fan reduir el programa per aquest cap de setmana

Una tòfona
Una tòfona | Toni Carrasco
Toni Carrasco
09 de desembre del 2020
Actualitzat el 16 de desembre a les 9:32h
Centelles tindrà Fira de la Tòfona, però més local i austera que mai per la Covid-19. Aquest cap de setmana tindrà lloc una edició força atípica, en la qual només podran participar els centellencs pel confinament perimetral local. No hi faltarà el tradicional mercat de venda de tòfona fresca; el concurs de gossos tofonaires; ni el "Taller de perdre la por a la tòfona" amb el cuiner Cesc Molera, l'estudiosa Fina Vila i el fotoperiodista Toni Carrasco, com a moderador.

La fira es complementarà amb diverses activitats divulgatives i gastronòmiques en línia de cuiners del col·lectiu Osona Cuina i dels restaurants de Centelles que explicaran com cuinar aquesta joia tan preuada dels nostres boscos. Tothom qui vulgui podrà connectar-se a la plataforma YouTube de l'Ajuntament.

Durant els dos dies, també es podrà gaudir del "Menja tòfona" en els diferents bars i restaurants del poble on oferiran plats cuinats amb tòfona.

La temporada d'enguany de la tòfona negra no es presenta excessivament dolenta. La demanda per part de restaurants, majoristes i gurmets particulars ha baixat sensiblement degut als horaris de tancament del sector de la restauració que ha de complir les normatives de prevenció davant la segona onada de la pandèmia. Els preus, ara a principis de temporada, varien entre els 100 i els 400 euros depenent de la qualitat i maduresa de la Tuber Melanosporum.

Arxivat a