La Cambra d'Osona posa en marxa missions virtuals per ajudar les pimes de la comarca a trobar nous mercats

La sortida a l’exterior és una oportunitat de creixement per a les petites i mitjanes empreses d’Osona

Les missions virtuals ens permeten apropar-nos al mercat objectiu sense moure'ns de l'oficina
Les missions virtuals ens permeten apropar-nos al mercat objectiu sense moure'ns de l'oficina | Cambra Osona
Osona.com
11 de desembre del 2020
Actualitzat el 24 de febrer del 2021 a les 16:00h
La internacionalització és clau perquè la teva empresa pugui generar noves oportunitats de negoci i aspiri a nous horitzons, així com també un element fonamental per al desenvolupament econòmic del país. De fet, la situació actual derivada de la Covid-19, encara ho ha fet més necessari i ha requerit adaptar els productes i serveis a la realitat actual. Un bon exemple són les missions comercials internacionals que han esdevingut virtuals.

Les missions virtuals ens brinden l'oportunitat d'apropar-nos al mercat objectiu sense moure'ns de l'oficina i la possibilitat d'obtenir una agenda de contactes virtuals, sense sortir de casa, amb flexibilitat de dates i reducció de despeses.
 

La Missió Comercial Virtual de la Cambra ens ha ajudat a obrir-nos a nous països i potenciar diferents línies de producte a Europa.

Colomer 1972
 
Una de les empreses osonenques que ha apostat per continuar coneixent nous mercats, malgrat la situació, és Colomer 1792, dedicada a la indústria de la pell. L'empresa considera que "l'oportunitat que hem tingut amb la Missió Comercial Virtual de la Cambra ens ha ajudat a obrir-nos a nous països i potenciar diferents línies de producte a Europa".

Com t'ajuda la Cambra d'Osona a exportar?

A través d'un equip d'experts en internacionalització i gràcies a acords bilaterals amb les Cambres i d'altres col·laboradors a altres països; la Cambra us pot ajudar a iniciar-vos en l'exportació i a créixer en els mercats internacionals, a oferir-vos assessorament especialitzat per fer el vostre negoci internacional més eficient; i a apropar-vos ajudes provinents de fons europeus com els programes InnoCámaras, TICCámaras, Xpande i Xpande Digital.

Internacionalització per sortir-nos-en

L'accés a nous mercats contribuirà al fet que les empreses puguin minimitzar l'impacte econòmic que està provocant la Covid-19. Per aquest motiu, des de la Cambra s'ha posat en marxa el programa Anàlisi Post-Covid i Pla de Reorientació, un pla gratuït que té com a objectiu analitzar la situació i el potencial de l'empresa en l'àmbit exterior, i elaborar un pla de promoció internacional a mida. En total, més de deu empreses d'Osona ja s'han beneficiat d'aquest servei i estan treballant per internacionalitzar-se.
 

La internacionalització ens ha permès poder seguir treballant en països que s'han vist menys afectats per la pandèmia.

Xevi Hernandez | Frusano
 
Per a Xevi Hernandez de Frusano, una empresa dedicada a la comercialització de productes sense fructosa, la internacionalització ha estat una via de creixement tant professional com personal. Gràcies a l'accés a nous mercats l'empresa ha pogut diversificar riscos i reduir exposicions a un sol mercat en cas de situacions inesperades. "Per exemple, en la situació actual, la internacionalització ens ha permès poder seguir treballant en països que s'han vist menys afectats per la pandèmia", apunta Hernandez.

La Cambra d'Osona vol apropar l'oportunitat d'internacionalitzar-se a totes les petites i mitjanes empreses del territori, ja que la sortida a l'exterior serà, sens dubte, una via per superar la crisi econòmica actual.

Apropem els fons Next Generation EU a les pimes

Què és el mecanisme Next Generation EU?

Una dotació extraordinària que ha aprovat la Comissió Europea de 750.000 milions d'euros per impulsar i reactivar l'economia europea, transformar-la digitalment i assolir l'objectiu d'esdevenir un continent climàticament neutre el 2050.

Quants diners arribaran?

A Espanya li corresponen 140.000 milions d'euros: 72.700 en subvencions i 67.300 en crèdits que caldrà retornar.

Com a empresa, puc presentar el meu projecte directament a la Comissió Europea?

No. Els Estats membres juntament amb les administracions regionals i locals gestionaran els fons a través de convocatòries, licitacions o col·laboració publicoprivada.

Com t'ajuda la Cambra d'Osona?

A través de la nostra Oficina de Projectes Europeus, posem en marxa la iniciativa Next Generation EU, d'Europa a la teva empresa, dirigida a informar i aglutinar projectes que puguin optar aquests i d'altres fons europeus.

Inka Guixà, directora general de La Farga, opina que "les empreses són una font de generació de coneixement i desenvolupament primordial per la societat, els Next Generation EU són una molt bona oportunitat per accelerar aquest desenvolupament en àrees tan transversals i necessàries a mig i llarg termini com són la sostenibilitat o la digitalització. A La Farga apostem per presentar un projecte tractor, transversal i inno­vador, que fomenti la generació de llocs de treball i la col·laboració entre les empreses del territori".


Més informació a:

 Correu electrònic:osona@cambrabcn.org
 Web: https://www.cambrabcn.org/on-som/punts-de-servei/vic
 

AMB EL SUPORT DE