Prats de Lluçanès

​Prats de Lluçanès prepara un concurs de versions de la nadala «Fum, fum, fum»

Els guanyadors s'emportaran un premi de 600 euros

per Osona.com, 5 de desembre de 2020 a les 14:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les nadales més interpretades és sense cap mena de dubte el "25 de desembre", conegut popularment com el "Fum, fum, fum". Se'n desconeix l'origen, però de la qual Prats de Lluçanès n'és el bressol. El pradenc Joaquim Pecanins i Fàbregas va aplegar-la en un recull a Prats, entre el 1903 i el 1904, en una època en què algunes nadales van deixar de cantar-se a l'església i van començar a formar part del repertori coral.

Per tot això, l'Ajuntament del municipi i Òmnium han convocat el primer concurs de versions d'aquesta nadala popular i vinculada a la història del poble. Les cançons que s'hi presentin -en grup o solistes- han de ser versions originals i han d'entregar-la en format MP3.


Hi haurà un premi de 600 euros per a la millor versió professional de grups i solistes, que inclou la gravació del videoclip a Prats de Lluçanès; i un altre de 150, que també inclou una actuació en directe en la programació nadalenca del 2020. El període d'inscripcions finalitza el 10 de desembre.

Els finalistes seran escollits per un jurat professional format per representants de l'Escola de Música i Arts del Lluçanès, del Festival Cantilafont, d'Òmnium Osona i del consistori pradenc.

 

Consulta totes bases

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació