transport

«El Foraster» podria arribar en transport públic als pobles que visita?

Un usuari destapa les vergonyes de la xarxa d'infraestructures a Catalunya a partir de l'exitós programa de TV3

per NacióDigital , 4 de desembre de 2020 a les 15:55 |
Si Quim Masfererr hagués d'anar amb transport públic a tots els pobles que visita durant el programa d'El Forster, hi arribaria? Aquesta és la pregunta que s'ha fet un usuari de Twitter i que li serveix de premissa per denunciar les manques de les infraestructures del territori quant a mobilitat i connectivitat. 
  A través d'un fil, l'osonenc Arnau Comajoan va explicant episodi rere episodi, com es podria arribar (o no) amb transport públic al poble que Masferrer visita aquella setmana. A través de diversos casos fa palesa la dificultat de moure's amb alternatives al vehicle privat per Catalunya. Per exemple, un dels casos que hi ha exposats és el de l'Estany.

Segons explica l'autor del fil, per arribar-hi hi ha quatre sortides amb sentit Barcelona, en bus exprése9 que tarda 1:45 hores, el que suposa mitja hora més que en cotxe. I l'altra opció és una sortida en direcció Caldes de Monbui. Totes paren al Moià. Ara bé, a part d'haver-n'hi poques, resulta que se superposen en alguns dels horaris, com ara el de les 6:12 hores i el de les 19:25 hores. Per contra, entre les 11:15 hores del matí i les 18:45 hores de la tarda, no hi ha cap bus que arribi a l'Estany, i només en marxa un entre les 9:00 hores i les 19:25 hores, el de les 13:30 hores.

Un altre cas, el d'Olivella (Garraf). Aquí no hi ha moltes voltes per donar-hi, ja que només hi ha una línia, entre Sitges i Vilafranca del Penedès. Segons explica Comajoan, l'oferta justeja perquè en general només hi ha 4 sortides per dia en un poble on són més de 3.000 habitants. 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació