Montse Ayats deixarà la presidència d'editors.cat i serà substituïda per Joan Sala

El relleu es farà efectiu l'1 de gener i es produeix a petició de la presidenta sortint per motius professionals

Montse Ayats, presidenta d’editors.cat, i el seu substitut Joan Sala, el passat 2019
Montse Ayats, presidenta d’editors.cat, i el seu substitut Joan Sala, el passat 2019 | ACN
Osona.com
04 de desembre del 2020
L'osonenca Montse Ayats deixarà la presidència d'editors.cat i serà substituïda per l'actual vicepresident Joan Sala, tal com va acordar la junta directiva i ha ratificat aquesta setmana l'assemblea de l'entitat, a petició de la mateixa Ayats. Com ha explicat l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, a través d'un comunicat, el relleu es farà efectiu l'1 de gener de 2021 i es produeix a petició de la presidenta sortint per motius professionals. Ayats continuarà vinculada a la junta en condició de vocal. Sala pilotarà l'entitat fins a finals de 2021, quan es donarà pas a una nova junta, ja que l'actual finalitza el seu mandat.

Ayats, directora de l'editorial Eumo, renuncia al càrrec per motius professionals i continuarà vinculada a la junta en condició de vocal. Ayats es mostra "orgullosa i agraïda per haver tingut la confiança dels associats per presidir l'entitat i poder treballar per fer avançar l'edició en català durant aquests cinc anys". Ha afirmat que "conjuntament amb la junta directiva, i especialment amb Joan Sala, vicepresident de l'entitat, han treballat per situar l'edició en català en el lloc que li correspon i per fer créixer els índexs de lectura en català".

A partir de l'1 de gener de 2021, la presidència de l'entitat serà assumida per l'actual vicepresident primer de la junta directiva i director de Comanegra, Joan Sala i Torrent, que pilotarà l'entitat fins a finals de 2021, quan es donarà pas a una nova junta, ja que l'actual finalitza el seu mandat.