El cribratge a Vic detecta 11 positius asimptomàtics entre els 975 testos fets

Al CAP Nord s'han fet un total de 544 testos d'antigen i al CAP Sud, 431

Cues a Vic per fer-se el test d'antigen.
Cues a Vic per fer-se el test d'antigen. | Josep M. Montaner
Osona.com
03 de desembre del 2020
El cribratge intensiu que s'ha portat a terme durant dos dies a Vic ha acabat amb un total de 975 testos fets i 11 positius asimptomàtics detectats. En total s'han fet 544 proves al CAP Nord i 431 al CAP Sud entre dimarts i dimecres.

El primer dia, dimarts al matí, es van detectar 5 positius asimptomàtics entre els 407 testos fets als dos CAP de la ciutat. Aquest dimecres a la tarda se'n van un total de 568: 314 al CAP Nord, entre els quals es van detectar 2 casos positius; i 254 al CAP Sud amb un resultat de 4 casos positius.

L'objectiu d'aquest cribratge intensiu i massiu, destinat a persones majors de 16 anys, era detectar el major nombre de casos asimptomàtics per tal de poder tallar possibles cadenes de transmissió de la pandèmia. Les persones que s'han fet gratuïtament el test d'antígens han pogut obtenir el resultat en menys de 20 minuts, una rapidesa que permet detectar amb una gran celeritat casos asimptomàtics.

Segona experiència a Vic i Manlleu

El cribratge que s'ha fet a Vic forma part de la campanya que Salut està fent aquests dies a diversos municipis d'Osona (Manlleu, Roda de Ter i Torelló), i també de Catalunya. A Vic, ja es va fer un cribratge massiu el passat agost, però només als veïns del barri del Remei. A l'Espai Comunitari, es van fer un total de 994 proves, 56 dels quals van donar positiu de Covid-19. Això representava un 5,6% del total.

D'altra banda, a Manlleu, tot i que es van fer les proves al Casal Cívic Frederica Montseny del barri de l'Erm (el més castigat per la Covid), anaven adreçades a tota la població. Es van testar 1.282 persones, 51 de les quals van tenir un resultat positiu de coronavirus. Això representava gairebé un 4% (3,98%) del total.

On i quan fer-se el test?

Manlleu - carpa al costat del CAP
Dijous 3 de desembre: de 14 a 19h
Divendres 4 de desembre: de 9 a 14h

Roda de Ter - carpa al costat del CAP
Dijous 3 de desembre: de 8 a 17h

Torelló - carpa al costat del CAP
Dijous 10 de desembre: de 15 a 19h
Divendres 11 de desembre: de 10 a 14h

La prova és gratuïta i cal tenir 16 anys o més per fer-se-la. Només cal facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se'n té, targeta sanitària.


Arxivat a