Coronavirus

Torelló es queda finalment sense Carnaval de Terra Endins per la Covid

Es crearà una websèrie i una exposició per donar a conèixer la història i les particularitats de la festa

per Osona.com , 3 de desembre de 2020 a les 09:27 |
Rua del Carnaval de Terra Endins, el 2019 | Adrià Costa
Torelló no tindrà per primera vegada Carnaval Terra Endins aquest 2021. Així ho han acordat conjuntament les entitats que organitzen la festa –ACTE, Associació Cultural Deixebles de Sant Feliu i el Col·lectiu Pullassu- amb el vistiplau de l'ajuntament. La decisió s'ha pres arran de la situació actual de la pandèmia i "de la incertesa que generen les mesures en què estem abocats". A més, creuen que "al mes de febrer la situació no serà suficientment estable com per tirar endavant una proposta que sigui econòmicament i logísticament viable". Tot i això, han decidit crear una websèrie per donar a conèixer la llegenda del Carnaval a Torelló i es muntarà una exposició.

El coordinador del Carnaval de Terra Endins, Blai Marginedas, ha explicat que, malgrat que el mes de setembre tenien pensat tirar endavant una versió adaptada de la festa, finalment han decidit que no sigui així. "Després de tres mesos d'experiència amb les mesures contra la Covid-19 i per responsabilitat sanitària hem decidit cancel·lar-la perquè és inviable tirar-la endavant amb el plantejament inicial", detalla Marginedas.


Websèrie i exposició

Tot i la suspensió dels actes festius del Carnaval, els organitzadors han volgut organitzar una sèrie d'activitats culturals perquè el 2021 no sigui "un any totalment en blanc". D'aquesta manera, ha dit Marginedas, "volem que sigui un any de reflexió i de treball a nivell de comunicació i de difusió d'allò que significa el Carnaval i la seva història".


En concret, es crearà una websèrie de sis capítols que es podrà seguir a través de les xarxes socials. La proposta repassarà la història i la llegenda del Carnaval de Terra Endins per descobrir els orígens, el sentiment, el rerefons del Falatell o la història de cada un dels personatges de la festa.

La segona proposta consistirà en una exposició "expandida" que tindrà pinzellades interactives i que portarà el Carnaval als espais més emblemàtics per on passa la festa, com són el centre històric del poble o el Barri de Montserrat. A la mostra, s'hi recolliran les particularitats de cada un dels actes més rellevants del Carnaval, les escenes vinculades a la Llegenda, així com també anècdotes i experiències d'aquests quaranta anys d'història.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació