Manlleu

La pista de gel torna a Manlleu dividida en dos espais i restriccions per la Covid

Només podran patinar 28 persones en cada pista i les entrades s'hauran d'adquirir en línia

per Osona.com , 2 de desembre de 2020 a les 11:55 |
Muntatge de la pista de gel de Manlleu, aquest dimecres | Adrià Costa
La pista de gel torna aquest diumenge, 6 de desembre, a Manlleu, però fa de forma molt diferent. Estarà dividida en dos espais de 400 metres quadrats i subjecte a un protocol específic per mantenir "la seguretat" pels patinadors, adaptat a les restriccions sanitàries. D'aquesta manera, cada pista de gel disposarà de dos espais d'accés separats i reservats, per tal que els patinadors es puguin preparar i calçar els patins. Així ho explicava l'Ajuntament de Manlleu aquest dimecres en la roda de premsa de presentació del Badanadal d'enguany.

"És una de les activitats més potents que tenim a Manlleu al llarg de l'any i també del territori", deia l'alcalde Àlex Garrido, remarcant la importància de la pista de gel com un reclam i dinamitzador comercial, així com per ser la imatge nadalenca de la ciutat "des de fa molts anys". Concretament celebra 20 anys.


En aquest sentit, remarcava que "l'administració local ha de garantir una mínima activitat que generi il·lusió perquè això té un impacte positiu en la gent, però també en l'economia local i comerços de la ciutat".

Per poder fer tot això, s'ha elaborat un protocol per la pista de gel que estarà oberta fins al 7 de gener de 2021. Enguany no hi haurà ludoteca ni tobogan per lliscar fins a la pista de gel.


Protocol d'ús de la pista de gel

Tal com explicava Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica, a cada pista de gel hi podrà patinar un màxim de 28 persones (56 en total) per franja horària o torn de 40 minuts, i es disposaran cadires individuals fixades a terra, distanciades. Els acompanyants, a excepció dels que hagin comprat una entrada doble (corresponent a un patinador i un acompanyant) o una entrada normal ocupant un seient assignat per patinar, no podran accedir a les instal·lacions.

En accedir es prendrà la temperatura als patinadors i acompanyants, es validarà l'entrada i s'higienitzaran mans i calçat. Es comprovarà que portin posada la mascareta -a excepció dels casos que contempla la normativa vigent- i caldrà dur-la posada en tot moment, així com els guants.

La compra d'entrades s'haurà de fer amb antelació i a través de la web del Badanadal o a la taquilla per reservar hora. En cap cas es podran comprar entrades per patinar immediatament. Caldrà especificar el número de peu que es vol utilitzar. Els monitors el disposaran sota la cadira assignada, amb uns mitjons d'un sol ús per cada patinador, dins la bota. "Tenim una pista totalment segura", concloïa el regidor.


Aquest any els preus d'entrada a la pista de gel seran més econòmics amb l'objectiu de facilitar a la ciutadania l'accés a l'activitat. L'entrada normal tindrà un cost de cinc euros. Com és habitual el Manlleu Associació de Botiguers (MAB) regalarà 4.000 entrades per la pista de gel entre tots els clients que facin compres als establiments.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació