El propietari de la planta de Fumanya denuncia els organitzadors d'una protesta que li van tirar fems a casa

Afirma que el van agredir quan els va demanar que marxessin i que li van trencar el dit

La planta de compostatge de Fumanya amb una excavadora treballant a dins
La planta de compostatge de Fumanya amb una excavadora treballant a dins | ACN
Osona.com
30 de novembre del 2020
Actualitzat el 01 de desembre a les 8:19h
El propietari de la planta de compostatge de Fumanya ha denunciat els organitzadors d'una protesta contra la polèmica ampliació de la instal·lació a Sant Martí d'Albars. Aquest diumenge hi havia convocada una concentració a la Mola i alguns dels participants van anar davant de casa seva, a Perafita, i li van deixar fems a l'entrada. 

Segons Xavier Fumanya, una trentena de persones, que duien una màscara de la seva cara, van agredir-lo quan va sortir a demanar-los que marxessin. Diu que va patir cops i que li van trencar el dit i que va haver de rebre atenció mèdica. Diumenge mateix va presentar denúncia als Mossos contra els organitzadors, entre els quals hi ha el col·lectiu la Truja Negra, i alguns dels participants a qui va reconèixer.

Els organitzadors de la protesta han assegurat a través d'un comunicat que l'objectiu de la convocatòria era "deixar femta a davant de casa seva i fer un escarni públic i veïnal davant de la seva residència". El col·lectiu denuncia que va ser Fumanya qui "es va llençar violentament contra les manifestants" i afirmen que "no van ser part activa" de les agressions. En aquest sentit, asseguren que hi ha hagut "danys físics i verbals per part de les dues parts afectades".
Arxivat a