Nous cribratges massius a Vic, Manlleu i Roda de Ter aquesta setmana

La setmana vinent també es faran tests antígens, en lloc de PCR, a Torelló

Durant les proves PCR a Vic, el passat agost
Durant les proves PCR a Vic, el passat agost | Josep M. Montaner
30 de novembre del 2020
Actualitzat el 01 de desembre a les 17:38h
Salut farà més cribratges massius a Vic i Manlleu, però també a Torelló i Roda de Ter durant aquest desembre. En aquesta ocasió, en lloc de fer PCR com s'ha fet fins ara, es faran testos d'antígens, proves que donen els resultats en menys de 20 minuts.

A Vic, Manlleu i Roda de Ter es faran al llarg d'aquesta setmana, mentre que a Torelló es farà la setmana vinent. Mentre que la capital d'Osona i la del Ter està adreçat a tots els veïns del municipi, a Roda està destinat també als veïns de les Masies de Roda, de Tavèrnoles, l'Esquirol, Cantonigròs, Rupit i Pruit.

Aquests cribratges massius, que també es fan en altres municipis catalans, tenen per objectiu detectar els positius i així frenar la Covid, ara que s'ha superat el pic de la segona de contagis.

Consulta la informació detallada a continuació:

On i quan fer-se el test?

Vic - carpa al costat dels CAP Nord (plaça Divina Pastora, 6) i CAP Sud (passatge Pla del Remei, 10)
Dimarts 1 de desembre: de 10 a 14
Dimecres 2 de desembre: de 15 a 19h

Manlleu - carpa al costat del CAP
Dijous 3 de desembre: de 14 a 19h
Divendres 4 de desembre: de 9 a 14h

Roda de Ter - carpa al costat del CAP
Dijous 3 de desembre: de 8 a 17h

Torelló - carpa al costat del CAP
Dijous 10 de desembre: de 15 a 19h
Divendres 11 de desembre: de 10 a 14h

La prova és gratuïta i cal tenir 16 anys o més per fer-se-la. Només cal facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se'n té, targeta sanitària.


Cribratges massius fets a Osona fins ara

A Vic, ja es va fer un cribratge massiu el passat agost, però només als veïns del barri del Remei. A l'Espai Comunitari, es van fer un total de 994 proves, 56 dels quals van donar positiu de Covid-19. Això representa un 5,6% del total.

D'altra banda, a Manlleu, tot i que es van fer les proves al Casal Cívic Frederica Montseny del barri de l'Erm (el més castigat per la Covid), anaven adreçada a tota la població. Es van testar 1.282 persones, 51 de les quals van tenir un resultat positiu de coronavirus. Això representa gairebé un 4% (3,98%) del total.