​Els hospitals d'Osona tenen menys ingressats per Covid però han registrat 13 morts en una setmana

L'Hospital de Vic, que té 12 pacients en estat crític, comença a recuperar l'activitat ajornada; mentre que a la Santa Creu els malalts de Covid suposen la meitat dels ingressats

L'Hospital Universitari de Vic
L'Hospital Universitari de Vic | Adrià Costa
Osona.com
25 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:52h
En la darrera setmana s'han registrat 13 morts per causes relacionades amb la Covid-19 als hospitals d'Osona. Així ho recull el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), que fa una setmana en va comptabilitzar 17. Segons Salut, des de l'inici de la pandèmia a Osona han mort un total de 465 persones.

Aquí podeu consultar el mapa amb les dades per comarca

D'altra banda, hi ha hagut 45 nous ingressos als centres de la comarca. Actualment hi ha un total de 77 ingressats, xifra molt inferior a la darrera actualització (99). 35 persones estan a l'Hospital de Vic, 12 de les quals requereixen cures intensives, és a dir, que estan a l'UCI. La setmana passada n'hi havia 15.

A l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic -que acull la majoria dels pacients geriàtrics i convalescents amb Covid-19 de tot Osona- hi ha 41 pacients ingressats amb infecció activa, mentre que a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu n'hi ha 1.

L'Hospital de Vic comença a recuperar l'activitat ajornada, però la pressió persisteix

D'altra banda, el descens de la taxa de contagis per coronavirus a Osona s'ha traduït en una menor pressió assistencial als hospitals del territori. Segons el CHV, això ha permès començar a recuperar l'activitat programada pel que fa a visites, intervencions quirúrgiques no urgents i proves amb sedació. A més, aquesta setmana es reprendrà també part de la cirurgia ambulatòria que es duu a terme als quiròfans de la Clínica de Vic.

Tot i això, des del CHV alerten que "la pressió segueix sent molt important pel que fa a pacients crítics (UCI) i semicrítics", així com "als hospitals sociosanitaris". En el cas de la Santa Creu, els malalts de Covid suposen la meitat dels pacients ingressats. "S'està fent un enorme esforç assistencial i és bàsic que la ciutadania segueixi actuant amb la màxima consciència i prevenció".

En el cas de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, la lleugera millora de la situació epidemiològica a la comarca també ha fet possible que, des d'aquesta setmana, el centre hagi començat a permetre les visites als pacients ingressats no Covid.