Manlleu

La CUP de Manlleu posa el focus en l'habitatge i les dificultats per accedir-hi

La formació denuncia que l'Ajuntament ha de dedicar-hi més esforços i també vol sensibilitzar els propietaris que tenen pisos buits

per Osona.com , 26 de novembre de 2020 a les 09:55 |
Cartells de denúncia de l'alt preu de l'habitatge a Manlleu, | Adrià Costa
La CUP de Manlleu ha encetat una campanya sota el lema "Busco pis a Manlleu" que denunciar la situació de l'habitatge a la ciutat: falta de lloguers, preus de lloguer molt alts i, per contra, pisos buits, sense fer-se'n ús i degradant-se. "Pensem que l'habitatge no rep prou atenció a Manlleu. Volem posar a sobre la taula el debat i la sensibilització", declara Maira Costa a Osona.com, remarcant que "l'adminsitració hi ha de dedicar més esforços". 

En aquest sentit, la CUP demana, a través d'un comunicat, una acció pública "prioritària i clara" que reguili "definitivament el mercat de lloguer per tal que sigui assequible i proporcional als salaris, que inverteixi en habitatge amb funció pública i social fins a arribar al 15% del parc per aquesta categoria, que incentivi l’ús social de l’habitatge privat i en sancioni el mal ús i l’especulació". La formació denuncia que l'Ajuntament no té "cap pla ni política municipal d'habitatge", més enllà d'algunes ajudes a través de serveis socials que resolen la situació de forma temporal. 


D'altra banda, la campanya també vol sensibilitzar als propietaris que tenen pisos buits i que els podrien posar a lloguer. Segons l'Idescat, a Manlleu es van identificar uns 1.100 pisos buits el 2011. L'Ajuntament en xifrava uns 300 aquesta tardor, una xifra que des de la CUP consideren mínima a la realitat. En tot cas, estimen que almenys una tercera part d'aquests pisos són de bancs i de fons voltor.
 

Durant la presentació de la campanya de la CUP de Manlleu Foto: CUP Manlleu


En aquest sentit, la formació remarca que hi ha eines - a través de diverses lleis- per vetllar pels drets de les persones i sancionar l’afany especulatiu. Paral·lelament, aquesta campanya també vol donar informació a les persones que no troben habitatge o que es vulneren els drets que se'n deriven. 

Tal com remarca la CUP, "el 2008 va esclatar el problema amb les hipoteques i ha continuat amb els lloguers; com a conseqüència, cada vegada més persones tenen dificultats serioses per arribar a final de mes cobrint les necessitats bàsiques, augmenten el sensellarisme i les ocupacions a precari". Aquesta realitat en l'habitatge "és un problema que pateix la societat" i "Manlleu no se n'escapa", conclou Costa. 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació