Endesa tanca una anella elèctrica a Montesquiu per reforçar el servei al municipi

La nova línia aèria i subterrània de mitjana tensió, que suposarà una inversió de més de 35.000 euros, garanteix la qualitat i continuïtat del subministrament a 600 clients

La millora a Montesquiu beneficiarà 600 abonats
La millora a Montesquiu beneficiarà 600 abonats | Endesa
Osona.com
24 de novembre del 2020
La companyia elèctrica Endesa està treballant en la construcció d'un nou tram de línia aèria i subterrània de mitjana tensió a 25 kV a Montesquiu amb l'objectiu de tancar una anella elèctrica. D'aquesta manera, l'actuació, que ha suposat una inversió de més de 35.000 euros, permetrà millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament a 600 clients del nucli urbà del municipi.

Tal com explica la companyia, s'ha traçat un nou tram de 150 metres de línia que creua la C-17 per tal d'enllaçar dues línies de mitjana tensió amb 10 centres de transformació, de manera que es crearà el que s'anomena tècnicament una anella elèctrica.

Això fa que, en cas d'incidència o d'indisposició d'una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa. No només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

D'altra banda, també s'ha reformat amb elements d'última tecnologia un centre de transformació del municipi ubicat al Passeig de Sora, al costat del cementiri. El nou sistema instal·lat suposa una millora substancial en la seguretat de la infraestructura, ja que substitueix els aparells de maniobra de tall a l'aire, per unes encapsulades amb un gas de característiques especialment aïllants.

Aquests aparells tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segurs per als tècnics, quan han d'entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a fer alguna altra maniobra. Aquest centre de transformació està previst telecomandar-lo per fer més ràpida encara la commutació de xarxa alimentadora en cas d'una incidència.