​Torelló engega una iniciativa per evitar la solitud no desitjada en persones grans

Càritas i l'Ajuntament posen en marxa el projecte Fars per crear una xarxa de comunitat que detecti aquestes situacions

Durant la roda de premsa del projecte Fars, la setmana passada
Durant la roda de premsa del projecte Fars, la setmana passada | Aj. de Torelló
Osona.com
23 de novembre del 2020
L'Ajuntament de Torelló i Càritas han posat en marxa un projecte per detectar situacions de solitud no desitjada que afecten persones grans o altres persones mancades de xarxa social i que comporta situacions de vulnerabilitat i fragilitat social i personal. La iniciativa té la voluntat d'eliminar o reduir l'aïllament social, la solitud no desitjada i l'exclusió social que pateixen algunes persones grans, fomentant la vinculació amb la comunitat.

Per això, tal com explica l'Ajuntament en una nota, el projecte està pensada perquè aquestes situacions es detectin a través d'una xarxa de voluntaris formada per comerços, associacions i entitats del poble vinculades al Programa d'Acció Social d'Atenció a les Persones Grans-Fem Companyia.

El projecte s'adreça a persones grans a partir de 70 anys residents a Torelló que tinguin solitud percebuda no volguda; i excepcionalment persones entre 60 i 69 anys que manifestin una solitud no desitjada des de fa temps o que està en risc de convertir-se en crònica; i també persones entre 50 i 69 anys que tinguin una discapacitat o malaltia mental.

La detecció de situacions de solitud no desitjada es farà primordialment a partir de Benestar Social i el CAP, així com Càritas, a través dels seus diferents projectes. Però també hi ha una sèrie d'agents veïnals, comercials i comunitaris, que poden esdevenir claus en la detecció de la solitud no desitjada de manera indirecta i amb els quals s'establiran vincles de col·laboració.
Arxivat a