La UVic participa per primera vegada a la Nit Europea de la Recerca

La universitat coordina el node de la Catalunya Central que proposa activitats sobre el canvi climàtic, la ramaderia o els boscos de riu

Universitat de Vic
Universitat de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
23 de novembre del 2020
Per primera vegada, la UVic-UCC participarà a la Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d'Europa. Té com a objectiu apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i divertida. És el tercer any que se celebra aquesta cita a Catalunya, i el primer en què la UVic-UCC s'hi implica, liderant el node de la Catalunya Central.

La Nit Europea de la Recerca tindrà lloc el 27 i 28 de novembre, tot i que el gran nombre d'activitats ja han començat els dies previs i seguiran durant tot el cap de setmana. L'edició d'enguany ha adaptat la majoria d'activitats a format en línia. El programa es pot consultar al web.

Les activitats de la UVic-UCC, relacionades amb la ramaderia i els boscos de riu

Al node de la Catalunya Central, coordinat per la Unitat de Divulgació Científica de la UVic, les activitats es fan durant aquesta setmana. Una de les activitats destacades és la taula rodona "Resiliència i adaptació de la ramaderia al creixement demogràfic i al canvi tecnològic: llegir el passat per construir un futur més sostenible" coorganitzada per la Càtedra d'Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic amb el CSIC i l'IMF, i que comptarà amb la presència de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, entre d'altres personalitats.

D'altra banda, el personal investigador de l'entitat també impartirà tallers, xerrades i visites guiades a l'exposició Els boscos del riu, els grans desconeguts, que durant la tardor de 2020 es podrà visitar al Museu del Ter i forma part del projecte europeu Life Alnus.

El vicerector de Recerca i Transferència del Coneixement de la UVic-UCC, Jordi Collet, explica que participar en aquest esdeveniment d'abast europeu és clau per visibilitzar la recerca que es desenvolupa a la Catalunya central. Collet apunta que "a la UVic-UCC fa molt de temps que apostem per la recerca com un dels pilars més importants de la Universitat, i entrar a la Nit Europea de la Recerca en aquest moment ens apropa a la resta d'universitats de Catalunya i ens permet seguir construint una recerca útil i socialment implicada".