Calldetenes

​Més de 200 veïns encerclen les Adoberies de Calldetenes per mostrar el seu rebuig a la construcció de 336 habitatges

Els concentrats no veuen la necessitat d'eixamplar el nucli urbà i reclamen un nou POUM

per Osona.com , 23 de novembre de 2020 a les 09:55 |
Els concentrats per protestar contra el pla urbanístic de Calldetenes | ACN
Més de 200 persones van encerclar aquest dissabte a la tarda el sector de les Adoberies de Calldetenes per mostrar el seu rebuig a un projecte que preveu construir 336 habitatges en aquesta zona. Els concentrats no veuen la necessitat d'eixamplar el nucli urbà i reclamen un nou POUM (l'actual és del 1986) per decidir com ha de créixer el municipi. Gil Erra, un dels membres de col·lectiu contra aquest pla urbanístic, explicava que a Calldetenes "hi ha més de 120 solars buits" per créixer i que tres d'ells "podrien encabir 500 persones". "Nosaltres creiem que no necessitem una ampliació de la trama urbana", reivindicava tot recordant que el municipi té uns 2.500 habitants i que "des del 2008 la població no ha augmentat".

En declaracions a l'ACN, Erra explicava que van encerclar els terrenys on es volen construir els 336 habitatges per "mostrar que estan en contra d'aquest projecte urbanístic". Aquest membre del col·lectiu contra l'urbanització de les Adoberies es preguntava per què ara, que s'està a punt d'iniciar la redacció del nou POUM i en plena crisi econòmica i sanitària, els promotors volen reactivar el projecte. Des del seu punt de vista, seria més convenient esperar a tenir el nou pla d'ordenació urbanistica municipal.

 

Gil Erra llegint el manifest contra el pla urbanístic de les Adoberies de Calldetenes Foto: ACN


Els veïns contraris al projecte de les Adoberies recorden que hi ha una urbanització "fantasma" com és el Torrental, pendent de litigis, que va comportar un fort endeutament municipal perquè el consistori n'era el promotor. També alerten de l'"impacte" que tindrà una nova urbanització a les Adoberies alhora que reclamen més implicació política i més informació. "No anem en contra de ningú, creiem que hi ha altres llocs prioritaris per construir", subratllava Erra. Amb tot, criticava que "l'Ajuntament no es vol posicionar" en aquest tema i reclama que "deixi aquesta passivitat i actuï a favor del poble".


L'acte de les Adoberies per mostrar el rebuig contra la seva urbanització va estar convocat per la secció ecologista del Club Excursionista de Calldetenes. L'acte va començar a les cinc de la tarda i tenia per lema "Encerclem les Adoberies, prou especulació i no repetim la història". Els concentrats s'oposen al que consideren una "agressió injustificada al medi natural" i qüestionen la necessitat de construir una urbanització per a "1.000 habitants".

 

Participació