Vic potencia la compra segura i de proximitat en la campanya de Nadal marcada per la Covid

Aquest divendres s'estrena l'espot comercial i també s'encenen els llums

L'arbre de Nadal ja presideix la plaça Major de Vic.
L'arbre de Nadal ja presideix la plaça Major de Vic. | Adrià Costa
20 de novembre del 2020
El tradicional arbre de Nadal de Vic ja torna a presidir la plaça Major. Aquesta setmana els operaris ja l'han instal·lat al centre de la ciutat. Precisament aquest divendres, ja s'encenen els llums, cosa que dona el tret de sortida a la campanya de Nadal. Enguany serà del tot atípica per la situació derivada de la Covid. Tot i això, l'Ajuntament n'ha impulsat una amb el lema: "Aquest Nadal il·lusiona’t. A Vic, hi compraràs segur!".

La iniciativa té per objectiu promoure la compra segura i de qualitat al comerç de proximitat. Precisament, aquest divendres s'estrena l'anunci comercial, que "vol mostrar l'esperit nadalenc, però sobretot que comprar a Vic és segur", va dir la regidora de Promoció Econòmica, Bet Piella.

L'alcaldessa Anna Erra, per la seva banda, va apuntar que les dades epidemiològiques a la ciutat "estan millorant" i, per tant, va fer una crida a seguir amb "la cadena de seguretat i corresponsabilitat" per poder tenir "una ciutat plena on comprar" i "un bon Nadal".

Una de les novetats és la creació d'un arbre dels desitjos de la mà dels artesans del carrer de la Riera. Estarà situat ca la plaça del pes i el tronc serà forjat i les fulles de seran de pell. L'olivera sempre ha estat un dels emblemes del Mercat Medieval de Vic, que enguany s'ha suspès per la Covid. Tot i això, s'hi podrà seguir escrivint els desitjos.
 

Durant la roda de premsa de presentació. Foto: Carles Fiter


Una cavalcada austera, però més llarga

Vic ha preparat una cavalcada més austera i adaptada a les restriccions. En la 77a edició, Ses Majestats no arribaran amb les tradicionals carrosses majestuoses, sinó que ho faran en carruatges i tibats per cavalls. Serà més reduïda que els altres anys, ja que es passarà dels 900 als 350 metres, i la comitiva es redueix a una trentena de persones en lloc de les 800 habituals. 

La comitiva també serà més lleugera de l'habitual, és a dir, els Reis d'Orient, juntament amb els patges Berenguer i Dolça o l'astròleg, passaran pels 14 barris més ràpid que en les altres edicions. La cavalcada començarà a les sis de la tarda i s'allargarà unes tres hores. Ses Majestats recorreran 23 quilòmetres, sis vegades més del que es feia, i passaran per als catorze barris de la ciutat.

Arxivat a