​La ciutat senegalesa de Ziguinchor rep 50 contenidors d'escombraries enviats per l'Ajuntament de Vic

L'objectiu és que se'ls pugui donar un segon ús en el marc d'un projecte de recollida de residus urbans i sensibilització de la població

Rebuda de contenidors de Vic a Ziguinchor
Rebuda de contenidors de Vic a Ziguinchor | Aj. de Vic
Osona.com
22 de novembre del 2020
La ciutat de Ziguinchor, al Senegal, ha rebut els contenidors d'escombraries que l'Ajuntament de Vic els va enviar fa unes setmanes. Tal com explica l'Ajuntament, es tracta de 50 contenidors de recollida d'escombraries als quals se'ls donarà un segon ús en el marc d'un projecte de recollida de residus urbans i sensibilització de la seva població. De moment només serviran per donar resposta al barri del centre de la ciutat com a prova pilot del projecte, amb l'objectiu que més endavant aquest sistema de recollida es pugui anar expandint a la resta de barris de la ciutat.

A més de planificar la recollida, aquesta iniciativa també servirà per sensibilitzar a la població sobre la importància de dipositar les deixalles en un contenidor on després aquestes seran tractades per evitar que contaminin el medi ambient i la salut de la seva població. Ziguinchor, una ciutat amb més de 300.000 habitants, no ha tingut mai un bon servei de recollida de residus. Fins ara només ha comptat amb un abocador on van a parar-hi totes les deixalles que la gent abandona lliurement pels carrers de la ciutat.

L'arribada d'aquests contenidors és un recurs important per fer front a les grans mancances tècniques i materials que té aquesta administració local en l'àmbit de la recollida i la gestió de residus.

L'Ajuntament de Vic actua per contribuir al desenvolupament sostenible i per la protecció dels drets humans impulsant projectes centrats sobretot en l'educació, la formació, l'accés a l'aigua i el desenvolupament econòmic en països desafavorits. El Pla Director de cooperació internacional de Vic 2018-2021 és el marc de referència d'aquesta política de cooperació municipal, a la qual es destina un 0,7% dels impostos directes que rep l'Ajuntament.
Arxivat a