Torelló

​Torelló posa en marxa un punt de càrrega de vehicles elèctrics

L'Ajuntament preveu instal·lar-ne un altre a l'aparcament de la zona esportiva de cara al 2021

per Osona.com , 21 de novembre de 2020 a les 09:55 |
El regidor Adrià Jaumira i l'alcalde Marçal Ortuño al nou punt de recàrrega de Torelló. | Aj. de Torelló
Aquesta setmana Torelló ha posat en marxa un punt de recàrrega gratuït de vehicles elèctrics, ubicat a la placeta d'en Pujol. Al costat de la instal·lació s'han reservat dues places d'estacionament per als vehicles que en facin ús. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, el punt possibilita la recàrrega de dos vehicles simultàniament, sempre que es combini un cotxe connectat en corrent alterna (amb el connector tipus II mennekes) i l'altre connectat en corrent continua (amb el connector Combo2 o el connector CHAdeMO).

Per fer ús d'aquest punt, cal disposar de qualsevol targeta tipus RFID, que és la que tenen els titulars de vehicles elèctrics, o mitjançant l'ús de l'App EVcharge (codis QR de descàrrega al mateix punt de recàrrega) o altres apps com la d'electromaps. L'Ajuntament de Torelló disposarà -en breu- de targetes RFID per aquells usuaris de vehicle elèctric del municipi que no disposin d'aquest tipus de targeta.


Aquest punt de recàrrega semiràpid (de 22kwh), es va muntar amb un ajut del Pla MOVALT de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) del Ministerio para la Transición Ecològica. De cara al 2021, l'Ajuntament projecta instal·lar un altre punt de recàrrega a l'aparcament de la zona esportiva.

 

Participació