Empreses de transport i logística d'Osona s'organitzen per afrontar el futur

Els transportistes remarquen que la comarca té molt potencial i cal potenciar-la com a hub logístic en l'àmbit espanyol i europeu

per Osona.com , 20 de novembre de 2020 a les 08:55 |
Lluís Codina, gerent de Transports Codina, i Aloma Terradellas, tècnica de desenvolupament local de la Mancomunitat La Plana. | Creacció
Diverses empreses, autònoms i entitats vinculades al sector del transport d'Osona s'han organitzat en forma de grup motor de treball per definir els principals reptes que cal encarar, especialment després de l'impacte de la Covid-19.

La iniciativa, liderada per Mancomunitat La Plana, ha sorgit arran d'una anàlisi que va portar a terme la Mancomunitat el 2019. Les entrevistes amb diferents empreses i agents vinculats al transport van posar de manifest la necessitat d'aprofundir en una anàlisi conjunta del sector per definir els reptes de futur.

Al grup motor de transport i logística hi participen: 10 empreses d'Osona, l'Institut de Vic (que imparteix el grau mitjà de conducció de vehicles de transport), i representants de Creacció, el CEDO i la Cambra d'Osona.

Aloma Terradellas, tècnica de promoció local de la Mancomunitat La Plana afirma que esperen que més empreses se sumin a la iniciativa: "Estem oberts a la participació de totes les empreses i autònoms del sector d'Osona". El grup ha mantingut els treballs durant la pandèmia per analitzar-ne l'impacte i les oportunitats que es puguin generar.

Esteve Ferrer, de Transports Frigorífics Esteve i membre del grup motor, explica que l'impacte de la Covid-19 a l'hostaleria i el turisme els ha afectat, però que en canvi "s'ha incrementat el transport en sectors com els supermercats i la indústria càrnia, cosa que ha compensat la balança".

Per la seva banda, Lluís Codina, gerent de Transports Codina i també membre del grup, es mostra convençut que "amb el bon saber fer de tots (ciutadans i polítics), espero que la salut i l´activitat socioeconòmica torni a recuperar-se. Ara bé, cal que fem els deures avui i no trivialitzem la gravetat d´aquesta malaltia".
 

Osona té molt potencial. Hem de potenciar-la com a hub logístic en l'àmbit espanyol i europeu.

Lluís Codina | Gerent de Transports Codina
 

Codina afegeix que "Osona té un potencial econòmic molt important, basat sobretot en els sectors primari i secundari. Per tancar el cercle, caldria potenciar el sector logístic que aporta una flexibilitat de costos als dos primers i consolida l´economia de la zona. Cal que les institucions ens ajudin a posicionar-nos com a hub logístic espanyol i europeu".

Esteve Ferrer apunta que una altra línia de treball necessària és aconseguir "netejar la mala imatge que s'ha donat al sector, malgrat ser imprescindible, i fer que la professió sigui més atractiva per a l'opinió pública".

Lluís Codina hi coincideix: "El transportista és l'últim de la cadena de subministrament. Sovint ens responsabilitzen de gran part de la qualitat de tot el procés. Ens sentim maltractats en temes de temps d'espera injustificats, reclamacions, restriccions laborals inexistents en altres sectors, competència deslleial, etc". Codina encara el futur "enfocant els esforços en ampliar els serveis, la digitalització, la qualitat, i en augmentar la visibilitat i la sostenibilitat de l'empresa".

Per la seva banda, Esteve Ferrer assenyala que de cara a futur que "s'hauria d'incidir en la incorporació de joves com a conductors. Amb el nou decret del grau mig de conducció de vehicles i l'empresa privada, necessitem la col·laboració de les institucions per tal de portar a terme les contractacions i reduir el cost de l'aprenentatge. Ens cal un hub logístic, unes bones instal·lacions, bons camions i l'última tecnologia, però això no servirà de res si no tenim els xofers".


Més informació a:

 Correu electrònic: 
empresa@creaccio.cat
 Webwww.creaccio.cat


AMB EL SUPORT DE

 

També hauries de llegir
Fa una setmana

Empreses d'Osona promouen la innovació amb emprenedoria interna

Fa 2 setmanes

​«Les empreses d'Osona han fet els deures per evitar els contagis en l'àmbit laboral»

Fa 3 setmanes

Els sindicats valoren l'impacte de la Covid-19

Fa 4 setmanes

Les empreses es reorganitzen per ser àgils

Fa 5 setmanes

«La pandèmia ha mostrat la importància de la col·laboració entre les empreses»

Fa 6 setmanes

Osona busca potenciar els projectes de cooperació publicoprivada al territori

Fa 7 setmanes

Empreses i comerços fan front a la Covid identificant noves oportunitats

Fa 8 setmanes

Reconnectant el talent osonenc al món

Fa 9 setmanes

Els negocis d'Osona vinculats a activitats esportives superen l'estiu amb nota

Fa 10 setmanes

La recerca a Osona prem l'accelerador

Fa 11 setmanes

Així ha potenciat la Covid-19 el valor del treball en xarxa

Fa 16 setmanes

«El teletreball ha deixat de ser un luxe o una curiositat»

Fa 17 setmanes

«Amb els rebrots, els serveis de prevenció de riscos són més essencials que mai»

Fa 21 setmanes

«La sostenibilitat empresarial ja no és una opció»

Fa 20 setmanes

La indústria d'Osona s'adapta i aprèn de la Covid-19

Fa 19 setmanes

Quan la reemprenedoria obre noves oportunitats de negoci a Osona

Fa 18 setmanes

«La Covid ha suposat un repte corporatiu sense precedents per a les empreses»

Fa 23 setmanes

L'emprenedoria es manté ferma a Osona

Fa 24 setmanes

La Covid precipita la transformació digital de les empreses d'Osona

Fa 25 setmanes

Detectar noves oportunitats per a empreses i autònoms

Fa 26 setmanes

Acompanyar les empreses d'Osona per una reactivació lliure de Covid-19

Fa 27 setmanes

Els petits agroproductors d'Osona i el Lluçanès es transformen a cop de Covid-19

Fa 28 setmanes

Creacció activa un pla de xoc per a empreses i autònoms

Participació