Sant Julià de Vilatorta

​Millores a la font de Puig-l'Agulla a Sant Julià de Vilatorta

Personal de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha desbrossat l'espai i ha millorat els accessos

per Osona.com, 22 de novembre de 2020 a les 09:55 |
La font de Puig-l'Agulla a Sant Julià de Vilatorta | Espai Natural Guilleries-Savassona
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest novembre, l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha fet diverses actuacions de millora a la font de Puig-l'Agulla, a Vilalleons (Sant Julià de Vilatorta). Tal com explica l'espai en una nota, les tasques han consistit a desbrossar la vegetació existent, millorar el sistema de drenatge i retirar la terra sedimentada a les escales d'accés i a l'entorn de la cripta on es troba la font. Aquestes accions s'emmarquen en el programa de restauració de les fonts de l'Espai Natural.

Aquest programa té el múltiple objectiu d'integrar les fonts i basses en el seu entorn natural i en les àrees d'estada associades, conservar els hàbitats per als amfibis, revalorar el patrimoni històric de les fonts, millorar les estructures existents pel que fa al drenatge de l'aigua, millorar l'accessibilitat i la connexió amb la xarxa de camins existents i millorar la qualitat de l'ús social que aquests espais de lleure i gaudi que envolten les fonts ja tenen. De fet, ja s'ha actuat en altres fonts de l'espai, com la font del Raig de Vilanova de Sau, el passat maig.


La font de Puig-l'Agulla està situada uns metres per sota del santuari del mateix nom, s'ubica dins d'una cripta fresca i raja d'un broc que surt de la paret plena de verdet.
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació