Càrnies en Lluita alerta de represàlies contra una treballadora d'Esfosa que va denunciar assetjaments sexuals

L'empresa de neteja va acomiadar l'agressor i remarca que no ha rebut cap comunicació sobre aquesta qüestió, versió que nega la plataforma

Concentració de suport, el setembre passat a Vic
Concentració de suport, el setembre passat a Vic | ACN
Osona.com
17 de novembre del 2020
Actualitzat a les 22:24h
A finals d'aquest setembre, dues ​treballadores de l'escorxador Esfosa, a Vic, van denunciar un encarregat per assetjament sexual i amenaces. Esfosa va apartar-lo del lloc de treball i va obrir-li un expedient, i finalment, l'empresa encarregada de la neteja GCT Plus Facility Services (d'on era encarregat) va acomiadar-lo de forma disciplinària per considerar els fets denunciants com una falta greu al conveni col·lectiu. D'altra banda, el Jutjat d'Instrucció número 5 de Vic va dictar una ordre d'allunyament contra ell, que no podrà acostar-se a menys de 100 metres de les denunciants.

Ara, la plataforma Càrnies en Lluita, juntament amb una vintena de col·lectius més, alerta, en un comunicat, que "malgrat que l'agressor va ser acomiadat, hi ha represàlies continuades per part de companys i companyes afins a l'agressor contra una de les denunciants". "Insults, aigua bruta a les piques i una gran quantitat d'escombraries a terra perquè les hagi de recollir", exemplifiquen.

Segons la plataforma, aquesta qüestió ja s'ha posat en coneixement a les dues empreses responsables (Esfosa i GCT Plus), però "les represàlies continuen". Per tot això, exigeixen que proporcionin "tota la protecció necessària" a la treballadora per tal que acabin.

"En cas que no, proposem que s'actuï per via laboral o penal contra tots els responsables", conclouen.

Cap comunicació a l'empresa de neteja

Per la seva banda, GCT Plus apunta que no ha rebut "cap comunicació de la suposada existència de represàlies per part de companys de l'acomiadat", sinó que n'ha tingut coneixement a través del comunicat.

També remarca que "no tolera ni tolerarà cap actitud vexatòria" amb relació a qualsevol treballador, que no pot valorar "situacions de les quals no té coneixement", però que "escatirà abans de prendre cap tipus de mesura".

Una versió que nega rotundament Càrnies en Lluita. La plataforma diu que s'ha comunicat personalment i a través de burofax.
Arxivat a