Raquel Santanera guanya el Premi de poesia Miquel Martí i Pol

La fundació editarà el tercer llibre de la manlleuenca "Reina de rates: crònica d’una època"

Raquel Santanera, guanyadora del 36è Premi Miquel Martí i Pol
Raquel Santanera, guanyadora del 36è Premi Miquel Martí i Pol | Xevi Abril (FMMP)
Osona.com
16 de novembre del 2020
Raquel Santanera Vila (Manlleu, 1991) ha estat proclamada guanyadora del 36è Premi de poesia Miquel Martí i Pol amb Reina de rates: crònica d’una època. L'obra, tal com recull la fundació en una nota, reflexiona sobre la violència de la realitat simulant-la; en una realitat en què Santanera entén que hi ha una violència implícita en l’àmbit individual i comunitari i que s’expressa en discursos polítics, en assajos que reflexionen sobre la història, en les xarxes socials, en la nova creació d’ídols i fans...

Santanera ha rebut un premi de 3.000 euros i veurà publicat el seu tercer llibre a la col·lecció La Suda de Pagès Editors al 2021. Santanera ja és autora de dos reculls de poemes més: Teologia poètica d'un sol ús (Viena Edicions, 2015), 40è Premi de Poesia Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat; i De Robots i màquines o un nou tractat d'alquímia (El gall editor, 2018), 7è Premi Pollença de Poesia.


El jurat ha destacat la combinació de la tradició amb la modernitat, la veu capaç d’eixamplar els límits dels gèneres literaris i la gran diversitat de temes que presenta amb les rates com a fil conductor. L'escriptora i crítica literària Lluïsa Julià, l’escriptor Antoni Pladevall, el poeta i artista plàstic Anton Carrera i el poeta Jaume Coll Mariné com a representant de Reduccions. Revista de poesia. han format part del jurat. Van escollir l'obra de Santanera després de llegir els 77 treballs presentats.

El Premi de poesia Miquel Martí i Pol, que enguany s'ha donat a conèixer a través de les xarxes socials per la Covid, és convocat per la Fundació Miquel Martí i Pol i l’Ajuntament de Roda de Ter i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Institució Puig-Porret i Reduccions. Revista de poesia.
 

Consulta la resta de premiats


Arxivat a