Aboquen una vintena de pneumàtics a Vilalleons

L'Ajuntament de Sant Julià, que ja els ha recollit, destaca que la retirada d'aquest residu suposa un cost per les arques municipals

Els pneumàtics abocats il·legalment a Vilalleons
Els pneumàtics abocats il·legalment a Vilalleons | Aj. de Sant Julià de Vilatorta
11 de novembre del 2020
Nou abocament de pneumàtics al medi natural. En aquesta ocasió se n'han abocat una vintena a Vilalleons, a prop del camí de Rocafarigola. Tal com critica l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, la seva retirada ocasiona "importants despeses" per a les arques municipals, "tant en feina com en l'import per gestionar aquest tipus de residu".

En aquest sentit, alerten que "cada pneumàtic porta inclòs en el seu preu de compra una ecotaxa per quan calgui reciclar-lo al final de la seva vida útil". En aquest cas, però, "serem tots qui l'haurem de tornar a pagar, ja que el diner públic és de tots".

D'altra banda, l'Ajuntament remarca que es vetllarà per evitar aquestes actituds "incíviques" que perjudiquen a tothom i a l'entorn.
 

Els pneumàtics recollits a Vilalleons Foto: Aj. de Sant Julià de Vilatorta

 

Aquestes situacions no són noves a Osona. Precisament fa aproximadament un any que es van abocar 250 pneumàtics a l'Espai Natural Guilleries-Savassona, entre Tavèrnoles i Sant Julià de Vilatorta.

L'estiu de 2016 es van localitzar abocaments il·legals en sis municipis d'Osona, com Alpens, Rupit i Pruit, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Pere de Torelló, Sant Quirze de Besora i Tavèrnoles.