​La Diputació lliura a Calldetenes l'inventari i pla de manteniment dels ponts

Les actuacions de conservament previstes s'enfilen a uns 20.000 euros

Pont de l'Altarriba a Calldetenes
Pont de l'Altarriba a Calldetenes | Diputació de Barcelona
Osona.com
14 de novembre del 2020
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Calldetenes l'inventari i el pla inicial de manteniment dels ponts municipals, una eina de suport a la presa de decisions d'inversió en la millora d'aquestes infraestructures. El treball inclou l'elaboració de l'inventari, on s'indiquen les característiques principals de cada pont i una diagnosi del seu estat de conservació i la seva capacitat estructural. En base a totes aquestes dades es dissenya un pla inicial de manteniment en el qual es prioritzen les actuacions en funció de la necessitat i urgència d'intervenció en cadascun dels ponts.

Tal com explica la Diputació en una nota, segons l'estudi, Calldetenes té sis ponts de titularitat municipal i tots són de tipologia i capacitat estructural adequades al trànsit que suporten.

Pel que fa al pla de manteniment, aquest s'ha centrat en aquells aspectes que cal tenir en compte per dotar els ponts d'elements de seguretat i d'una bona conservació, com són la col·locació de baranes adequades, neteja de la vegetació que apareix a les juntes dels paviments, reparació puntual de paviments, i neteja i tractament de paraments amb morter de reparació. En aquest pla també s'han establert unes prioritats d'actuació, que s'enfilen a 20.233 euros.

A més del treball, s'ha lliurat un aplicatiu informàtic que permet visualitzar de forma dinàmica tota la informació sobre aquestes infraestructures. Així, l'aplicació conté una base de dades de tots els ponts inspeccionats i indica les actuacions a realitzar així com el seu pla de manteniment i el seguiment temporal. També conté un visualitzador que permet a l'usuari visualitzar tota aquesta informació d'una manera més gràfica i dinàmica.
 

Pont de la Calvaria a Calldetenes Foto: Diputació de Barcelona