Empresa

​Prysmian estudia mantenir l'I+D a la planta de Manlleu

També hi ha la possibilitat de reparcel·lar el terreny per a petites empreses, malgrat que encara hi ha interés a ocupar tot l'espai per una sola empresa

per Carles Fiter , 9 de novembre de 2020 a les 16:00 |
La nau de General Cable a Manlleu. | Adrià Costa
Divendres passat, la direcció de Prysmian Group, propietària de General Cable, i l'Ajuntament de Manlleu es van reunir després de l'anunci del tancament de la planta. La multinacional italiana "té la voluntat de mantenir durant un temps l'activitat d'I+D i de laboratori a Manlleu", explica l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido a Osona.com.

"No podem dir de forma indefinida", apunta Garrido, tenint en compte l'anunci inesperat de cessament de l'activitat i la desconfiança que això ha generat, però "l'objectiu es perduri en el temps".


Mantenir aquesta activitat suposa ocupar 20.000 metres quadrats del 115.000 que hi ha a tota la planta de Manlleu. Per tant, la resta d'espai es pot reindustrialitzar.


Possibilitat de reparcel·lar el terreny

En aquest sentit, Garrido explica que s'han explorat "possibilitats de reindustrialització" per contactar empreses i inversors que puguin atreure activitat industrial en aquest espai. "Hi ha la possibilitat que el terreny es pugui parcel·lar i diverses empreses puguin venir aquí a Manlleu", explica l'alcalde.

Tot i això, encara hi ha la possibilitat de negociar tot el terreny. És a dir, que una companyia es quedi tota la planta ocupada per la multinacional, excepte l'espai ocupat per l'activitat I+D. "L'interès per part d'una empresa segueix sent-hi", puntualitza el batlle.

Fonts de l'empresa consultades per Osona.com es remeten a l'acord del novembre del 2019 i no volen afegir cap comentari a les declaracions de l'alcalde. Tal com van dir durant l'anunci del tancament, aquesta àrea sí que s'allargarà més a diferència que d'altres, però no estableixen una data.

 

Participació