Prova pilot a Sant Julià i Sant Vicenç perquè els Mossos vegin en directe les càmeres de videovigilància

Durarà un any i també hi participen municipis del Gironès, Solsonès i Moianès que signaran un conveni amb Interior

Càmeres de vigilància a Sant Vicenç de Torelló
Càmeres de vigilància a Sant Vicenç de Torelló | Josep M. Montaner
Osona.com
09 de novembre del 2020
Actualitzat a les 9:01h
Els Mossos d'Esquadra començaran a rebre en directe les imatges de les càmeres de videovigilància de pobles petits que no tenen policies locals. Fins ara, quan la policia necessitava tant les gravacions com les lectures de matrícules, havien d'anar-les a buscar a l'empresa de seguretat que gestiona els dispositius. És a dir, a posteriori del delicte.

Ara, però, les rebran directament al seu servidor, gràcies a una prova pilot que s'engegarà amb cinc municipis d'Osona, el Gironès,, el Solsonès i el Moianès. Tots ells signaran un conveni amb Interior. La prova pilot durarà un any.

8 càmeres a Osona

Els municipis osonencs que formaran part de la prova pilot són Sant Julià de Vilatorta i Sant Vicenç de Torelló. A Sant Julià tenen un total de tres càmeres a entrades i sortides, mentre que a Sant Vicenç en té 5, repartides també a Borgonyà i Vilaseca. A més d'aquests dos pobles, també hi ha Sant Julià de Ramís (Gironès), Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) i Castellcir (Moianès).

Aquests cinc pobles signaran un conveni amb el Departament d'Interior perquè els Mossos visionin en temps real tot allò que captin les càmeres de videovigilància. Les imatges, i també les lectures de matrícules, s'enviaran directament al servidor de la Direcció General de la Policia.

Les càmeres de videovigilància han actuat fins ara com un element dissuasiu. A partir d'ara, però, això també permetrà que Mossos d'Esquadra puguin detectar més ràpidament els delinqüents i es pugui combatre de forma més proactiva.