​Denuncien un jove de Vic per tinença de drogues

Les actuacions de la unitat canina, d'entre 250 i 300 actuacions de mitjana a l'any, han disminuït a causa de la pandèmia

Barney, el gos policia de Vic
Barney, el gos policia de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
06 de novembre del 2020
La unitat canina de la Guàrdia Urbana de Vic va aixecar aquest dijous una acta de denúncia a un jove per presumpta tinença de substàncies estupefaents. El denunciat és un veí de Vic de 22 anys.

Tal com explica l'Ajuntament, la unitat, que està capitanejada pel gos Barney, cada any fa una mitjana d'entre 250 i 300 actuacions, tot i que aquest 2020 han disminuït per les restriccions de la pandèmia.

La unitat, formada per dos agents i el gos, ressegueix tota la ciutat amb sortides alternes, setmana sí i setmana no. La seva tasca se centra en la detecció de consum de substàncies estupefaents i alcohol.

En Barney, un pastor alemany que ara té 5 anys, va entrar a formar part de la unitat canina de la Guàrdia Urbana el juny del 2018 i és capaç de detectar fins a 17 tipus de drogues diferents. No viu a la comissaria, sinó que ho fa de forma rotatòria amb els tres agents de la unitat canina.

Arxivat a