Viladrau

Resolt el problema de l'escuma a la riera Major de Viladrau

Liquats Vegetals, que ja torna a abocar aigua a la depuradora, situa l'origen de l'afectació en una alteració del sistema biològic de la instal·lació

per Osona.com , 5 de novembre de 2020 a les 18:34 |
La depuradora de Liquats Vegetals | ACN
L'empresa Liquats Vegetals ha informat aquest dijous a través d'una compareixença telemàtica que ja s'ha resolt la problemàtica de l'escuma que va aparèixer el passat 18 d'octubre a la riera Major de Viladrau. Segons l'empresa, tant la depuradora municipal de Viladrau com la mateixa depuradora de Liquats Vegetals "estan netes d'escuma" i expliquen que ja han restablert el servei d'abocament en un 50% i preveuen regularitzar-lo per complet en els propers dies. L'empresa explica que l'origen de l'escuma es troba en què es va alterar el sistema biològic de la depuradora de Liquats Vegetals, ja que, per diverses causes, es van desactivar els fangs d'aquesta instal·lació.

Liquats Vegetals ha volgut donar explicacions públiques aquest dijous arran de l'incident que va afectar la riera Major de Viladrau el passat 18 d'octubre. L'empresa ha detallat que el causat de l'escuma va ser una incidència als fangs de la depuradora que van provocar que es desactivés la seva biologia. "La reducció del sistema biològic de la depuradora i el fet de mantenir l'operativa habitual en la depuradora van generar les espumes", ha detallat Anna Rovira, directora de màrqueting de l'empresa.


Ampliació dels protocols de seguretat i nova depuradora

Segons informa Liquats Vegetals, les primeres anàlisis dutes a terme per saber l'origen de l'escuma, van descartar qualsevol tipus de detergent o altres tòxics i van confirmar que "tots els paràmetres analitzats complien la legalitat vigent". A més, asseguren que els efectius dels Agents Rurals i membres de l'Associació de Pescadors també van confirmar que no s'observava cap afectació a la riera.


Des de l'empresa asseguren que s'han ampliat els protocols de seguretat de la depuradora en matèria de detecció d'escuma, s'ha reforçat el personal tècnic dedicat a la supervisió de la depuradora i s'ha creat un comitè intern transversal per poder donar una resposta àgil davant de qualsevol incidència a la depuradora.

A més, avancen que estan treballant en el projecte d'una nova depuradora amb una major capacitat que permetria obtenir aigua apta per ser retornada a la riera directament. Asseguren que el projecte estarà implementat a principis del 2022 i els ajudarà a "tenir un control absolut sobre aquest tipus d'incidències".

 

Participació