Nou grup d'infermeria a la UVic arran de l'augment de demanda per la Covid

Aquest any el primer curs del grau ha passat de 120 places a 180

Estudiants d'infermeria de la UVic
Estudiants d'infermeria de la UVic | UVic-UCC
Osona.com
05 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:17h
La Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic ha obert aquest any un nou grup de primer curs al grau en Infermeria, que s'afegeix als dos que hi ha habitualment. La universitat, en una nota, situa la pandèmia de la Covid-19 com a causa de l'augment de la demanda, ja que ha posat en primer pla aquesta professió.

Concretament, la demanda del grau ha pujat un 37% respecte del curs passat a tot Catalunya i les sol·licituds en primera preferència a la UVic han augmentat un 57%.

D'altra banda, remarquen que arran de la pandèmia també hi ha un major reconeixement a la tasca que porten a terme les infermeres i el paper que han jugat en aquest escenari. Com, per exemple, el seu compromís i responsabilitat en les Unitats de Cures Intensives.

Més demanda, però també condicions laborals més dignes

Davant d'aquesta demanda creixent, el Govern de la Generalitat va demanar als centres universitaris que imparteixen el grau en Infermeria de fer un esforç i oferir més places per cobrir tota la demanda de professionals que requeriran els centres de salut a curt i a llarg termini. És per això que la UVic ha optat per obrir aquest curs un tercer grup de 60 persones, oferint en total 180 places a primer curs.

“Ens trobem amb una gran demanda per part dels centres de salut per incorporar infermeres , que no tenia precedents fins al dia d’avui”, afirma Eva Rovira, coordinadora del Grau a la UVic. Però també adverteix que “també caldrà exigir als governs que els ofereixin contractes i condicions laborals més dignes”. 

Els estudis d’Infermeria sempre han tingut una demanda sostinguda a la UVic. Cada any s'hi graduen un centenar d’estudiants del Grau d'Infermeria, xifra que ha anat augmentant en els darrers temps.