Educació diu que el cas de l'institut de Roda de Ter és «peculiar» perquè el positiu tenia molta càrrega viral

La secretària d'Educació defensa les mesures al transport i declara que no s'ha tancat el centre per intentar garantir la presencialitat al màxim

L'institut Miquel Martí i Pol a Roda de Ter
L'institut Miquel Martí i Pol a Roda de Ter | Josep M. Montaner
Osona.com
04 de novembre del 2020
El Departament d'Educació ha descartat noves mesures en el transport escolar després que un total de 19 dels 20 grups de l'Institut Martí i Pol de Roda de Ter es trobin en aïllament preventiu per un brot que tindria l'origen en una línia escolar.


La secretària general d'Educació, Núria Cuenca, ha dit que és un cas "peculiar" ja que el que seria el positiu origen presentava "alts nivells de càrrega viral". Ha afegit que, de fet, des de l'àmbit de la salut s'està analitzant el cas perquè "sobrepassa els nivells estàndards". Cuenca ha insistit que això "no vol dir que el transport no sigui segur ni que no s'estiguin aplicant mesures". Ha defensat també el no tancament del centre per garantir la presencialitat als alumnes no afectats.

En aquest sentit, ha apuntat que en aquest cas s'ha aplicat la política general de fer una anàlisi de com s'ha produït el brot o els contagis i si la majoria venen de fora, es manté "al màxim" els grups estables que puguin mantenir la presencialitat. Ha explicat també que es van fer tasques de desinfecció durant el cap de setmana.

Arxivat a