​L'escola de disseny Elisava s'incorpora a l'estructura de la UVic

Està previst que el contracte federatiu es faci efectiu el curs 2021-2022

Els responsables de la Universitat de Vic i de l'escola de disseny Elisava amb l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, a la pantalla.
Els responsables de la Universitat de Vic i de l'escola de disseny Elisava amb l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, a la pantalla. | UVic-UCC
Osona.com
04 de novembre del 2020
L'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona Elisava ha arribat a un acord de federació amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). L'acte de signatura de l'acord, que va tenir lloc aquest dimarts al vespre, suposa que Elisava passa de ser un centre adscrit a ser una universitat de ple dret i podrà participar en els òrgans de govern del centre. A partir d'ara, Elisava es converteix en la Facultat de Disseny de la UVic-UCC. La idea és que el contracte entre les dues institucions es faci efectiu de cara el curs 2021-2022 i serà el primer en què les titulacions d'Elisava (graus, màsters, doctorats i títols propis) ja s'impartiran com a titulacions de la UVic-UCC.

L'acord preveu que cadascuna de les entitats federades mantingui la gestió dels seus centres i dels recursos humans, tecnològics i patrimonials, així com una independència jurídica. Tot i això, els dos centres asseguren que es farà "a partir d'uns criteris homogenis en tots els àmbits", especialment en la gestió econòmica, la governança cooperativa, el desenvolupament de metodologies docents i d'aprenentatge i el creixement de la recerca i la transferència de coneixement.

La incorporació d'Elisava a l'estructura federativa s'afegeix a la de la Fundació Universitària Bages, el 2014, i la de la Fundació d’Estudis Superiors de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina, el 2016. A l'oferta acadèmica actual de la UVic-UCC s'hi incorporaran ara els graus en Disseny i en Enginyeria de Disseny Industrial, el Màster Universitari en Disseny i Comunicació, així com també una àmplia oferta d'estudis de màster i postgrau i cursos de professionalització d'Elisava.

El president del Patronat d'Elisava, Ramon Benedito, explica que l'acord suposa un pas endavant, ja que Elisava esdevé un centre federat i facultat de disseny d'una universitat referent: "l'acord brinda a Elisava l'oportunitat de participar en la governança d'una universitat singular". "Elisava aportarà la seva visió transversal i multidisciplinar del disseny, entès com una disciplina àmplia amb impacte clau en la formació, la investigació i la definició del present i futur que volem com a societat", afegeix.

En la mateixa línia, pel rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, l'acord federatiu amb Elisava és un pas "totalment natural". "Incorporem a l'estructura federada una entitat amb una cultura semblant a la nostra i amb uns estudis universitaris de qualitat i de reconegut prestigi". A més, Baños creu que aporta una "nova dimensió de transversalitat territorial, derivada del fet que la Fundació Elisava està ubicada a Barcelona".
Arxivat a