CCOO demana la intervenció de la Generalitat a General Cable

El sindicat denuncia que l'empresa no ha complert els seus compromisos

La nau de General Cable a Manlleu, aquest dilluns
La nau de General Cable a Manlleu, aquest dilluns | Adrià Costa
03 de novembre del 2020
Actualitzat el 14 de desembre a les 10:39h
CCOO ha denunciat que General Cable, "instrumentada per la multinacional Prysmian" està incomplint els acords subscrits el 25 de novembre de 2019, que preveia el tancament definitiu de la planta de Manlleu per al 31 de desembre de 2021. 

El sindicat lamenta profundament aquest anunci i denuncia que amb l’avançament del tancament es dinamita l’acord subscrit l’any passat i s’alteren els terminis de sortida de les persones que hi treballen, amb l’enorme prejudici econòmic que això suposa per a elles.

Però el sindicat va més enllà: "Des de CCOO també volem denunciar públicament el comportament mesquí i incoherent de les direccions de General Cable i de Prysmian envers els seus treballadors i treballadores, als quals està tractant com a pura mercaderia. L’empresa no ha facilitat en cap moment un procés de reindustrialització (tal com estava acordat), un escenari que hauria pogut mitigar l’impacte negatiu en l’ocupació. En canvi, ha avançat un any el tancament, enganyant deliberadament la plantilla i les administracions".

Davant d’aquestes circumstàncies, el sindicat es referma en els elements centrals i els termes de l’acord assolit l’any passat "en un exercici de responsabilitat", i no accepta l’actitud del grup, que "ara pretén desdir-se’n". CCOO manifesta el seu enèrgic rebuig davant d’aquest decisió, que és del tot injustificada, i insta la Generalitat a actuar, ja que va ser part activa en la consecució d’aquest acord que ara l’empresa pretén incomplir, castigant encara més el teixit industrial de Catalunya.

Una sotragada per a Manlleu i Osona

D'ençà de l'acord, a la planta de Manlleu cada vegada hi ha hagut menys treballadors. El 31 de gener d'enguany, ja van marxar dos terços de la plantilla, que s'enfilava a uns 330. Dels 137 empleats que n'han quedat, molts ja no han tornat a la feina aquest dilluns.

La multinacional italiana Prysmian Group va adquirir General Cable el 2018. Llavors, va començar la reestructuració a les plantes de Manlleu i Montcada i Reixach per després anunciar el seu tancament amb l'acord dels treballadors a finals del 2019. El president del comitè d'empresa Jaume Mata alerta que el tancament de la planta a la capital del Ter suposa una "sotragada per Osona i Manlleu", ja que a més dels treballadors directes, n'hi ha molts d'indirectes: uns 2.000 aproximadament.

Arxivat a