​Vuit detencions en menys de quinze dies a Manlleu

La majoria d'arrestats, custòdia de la qual ara va a càrrec dels Mossos, són per robatoris

Control conjunt de Mossos i Policia Local a Manlleu
Control conjunt de Mossos i Policia Local a Manlleu | Adrià Costa
Osona.com
02 de novembre del 2020
La Policia Local de Manlleu ha detingut vuit persones en menys de quinze dies. Tal com expliquen en una nota, la primera va tenir lloc el 14 d'octubre, al voltant de les 3 de la matinada al carrer Doctor Oliveras, quan es va identificar una persona sense mascareta. Se'l va escorcollar i se li van intervenir 50 grams suposadament de cocaïna. Se'l va detenir per possessió de substàncies, delicte contra la salut pública.

Dos dies després, el 16 d'octubre a les 9 del vespre, es van rebre diverses trucades de veïns alertant que tres individus estaven entrant a robar en una casa de l'avinguda Garrotxa. Quan la patrulla va arribar al lloc, les tres persones es van tancar a dins i no van obrir fins que va poder-ho fer el propietari de l'habitatge. Van entrar a l'immoble i es van detenir les tres persones que hi havia: una mare i el seu fill, tots dos majors d'edat i una noia menor d'edat de Campdevànol. Se'ls va detenir per violació de domicili i robatori.

El 17 d'octubre, passades les 12 de la nit, una veïna del carrer Cavalleria va alertar d'un vidre trencat en un establiment comercial del mateix carrer. La veïna va veure un individu davant la porta i un altre que sortia de dins. La patrulla es va dirigir a la zona, la veïna els va descriure, però tot i fer batudes, no hi va haver èxit. Les càmeres de l'establiment van permetre que la Policia Local de Manlleu pogués identificar un dels individus i un dia després el van acabar detenint per un delicte de robatori amb força.

El dia següent, 18 d'octubre, a quarts de 2 del migdia es va rebre una trucada d'un veí del carrer del Pont informant que hi havia gent a casa seva. La patrulla s'hi va dirigir i va identificar dues persones a l'interior del domicili. Se'ls va detenir per un delicte d'entrada a una vivenda aliena i de robatori amb força, fet que es desprèn de la declaració de la víctima que va denunciar els fets.

Es fuga i acaba ferit

El 25 d'octubre, a dos quarts de 12 del migdia al carrer Donya Blanca i Núria, els veïns van alertar que s'havia disparat l'alarma d'una casa i que una persona n'havia sortit del jardí. Gràcies a la descripció acurada del veïnat, una patrulla va aconseguir atrapar-lo després que fugis per uns camps de blat. Se'l va traslladar al CAP per fer-li un reconeixement mèdic, però va tornar a marxar corrents. Va saltar per un marge d'uns 2 metres i va caure donant-se un cop al cap i diverses erosions a cames i braços. Els agents van aturar-lo de nou i l'individu es va negar a ser visitat per un metge. Finalment es va entregar el detingut als Mossos d'Esquadra acusat d'un delicte de temptativa de robatori amb força interior de domicili.

Cal destacar que des de l'1 d'octubre, ha entrat en vigor un acord entre Mossos d'Esquadra i Policia Local de Manlleu pel que fa a la gestió de detinguts. La manca d'un espai adequat per la custòdia de detinguts a Manlleu fa necessari establir aquest acord que preveu el trasllat a Vic de les persones detingudes. Això agilitza els tràmits administratius de les detencions i permet que la Policia Local de Manlleu pugui retornar de seguida als carrers a patrullar.
Arxivat a