1
Àgora d'Opinió

Joan Canadell: «Hem de transitar cap a una economia de més valor afegit, internacionalitzada, sostenible i amb valors»

El president de Cambra de Comerç parla a Àgora d'Opinió sobre la situació econòmica actual i les perspectives de futur

per Osona.com , 2 de novembre de 2020 a les 11:55 |
Joan Canadell, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
El president de Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, va ser el ponent de l'Àgora d'Opinió de la setmana passada. Canadell va iniciar la seva intervenció repassant l'impacte de la crisi en diferents àmbits i sectors i va destacar com a nota optimista la bossa d'estalvi de les famílies acumulada durant la pandèmia.

També es va mostrar convençut que quan es recuperi la situació pandèmica es podrà "tornar a fer vida normal i la bossa d'estalvi es podrà destinar al consum si hi ha un mínim de confiança. Hi pot haver una situació de consum desbordant". En aquest sentit, va recomanar a les empreses, siguin de la dimensió que siguin, a demanar els ajuts que calguin per poder resistir fins que la pandèmia estigui controlada i pugui aflorar la bossa d'estalvi acumulada.


Joan Canadell va assegurar que mentre Catalunya no sigui independent, el país no es podrà convergir al model econòmic dels països del nord d'Europa i va afirmar que "només amb la independència podrem realment alliberar-nos d'un estat que malauradament només fa que caure".

Va fer referència al model irlandès per explicar que la independència pot ser un procés que pot durar anys i va apuntar que fins que no arribi la independència, cal tendir cap a un nou model econòmic basat en quatre pilars: "transitar cap a una economia amb més valor afegit, més internacionalitzada, més sostenible i amb valors".


Respecte als fons i l'impacte a la comarca d'Osona, Canadell va destacar que "ara cal plantejar què ha de ser la comarca d'Osona en un futur, acordar les estratègies conjuntes, i crear un pol de projectes destinats a la transformació".


Altres notícies que et poden interessar
  

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació