​General Cable anticipa el tancament de la planta de Manlleu

Prysmian Group, que havia de tancar la planta el 2021, al·lega una disminució de la demanda agreujada per la Covid

L'empresa de General Cable a Manlleu
L'empresa de General Cable a Manlleu | Josep M. Montaner
31 d'octubre del 2020
Actualitzat el 02 de novembre a les 15:36h
La planta de General Cable (Prysmian Group) de Manlleu ha anticipat el seu tancament. Segons fonts de la propietat de la companyia consultades per Osona.com, s'ha finalitzat l'activitat productiva aquest octubre per diverses causes.

D'una banda, la companyia al·lega una disminució de la demanda de cables. Situen que la producció a Espanya ha caigut un 16,5% respecte al 2020. De l'altra, remarquen que les previsions de l'escenari macroeconòmic no són bones, ja que es preveu una caiguda del PIB. A tot això s'hi suma la situació derivada de la Covid. Per a l'empresa, la continuïtat de la planta de Manlleu és inviable.

L'acord entre sindicats i empresa preveia finalitzar el tancament el desembre de 2021, però des de Prysmian al·leguen que no hi havia un mes estipulat. És a dir, tant podia tancar el març de 2021, com el novembre de 2021. La situació actual ha precipitat el tancament.

A Manlleu, des del juliol ja no es fabricaven cables d'alta tensió; només se'n produïen de mitja. Aquesta producció l'absorbeix la planta de Vilanova i la Geltrú.

Comença el desmantellament

A partir d'aquest novembre, segons fonts de l'empresa, s'inicia el pla de reorganització de la planta i el seu desmantellament. Només es quedaran a la planta de la cpaital del Ter menys d'un centenar de treballadors, que formen part del laboratori I+D, d'instal·lació de cables submarins o que han de fer tasques de logística i de projectes per fer un "tancament ordenat". D'altres han de desmantellar màquines i instal·lacions.

A la resta, més d'un centenar empleats, aquesta mateixa setmana se'ls ha anunciat que el seu contracte acaba aquest novembre amb un permís retribuït. Aquells treballadors que formin part de projectes que estan tenint lloc a l'estranger, amb tasques d'instal·lació o manteniment, tindran una finalització diferent. Cal destacar, però, que representen un percentatge petit, ja que el gruix de la plantilla de Manlleu era fins fa poc la producció.

Arxivat a