​Manlleu posa en marxa dos punts de càrrega per a cotxes elèctrics a l'aparcament de la plaça

La instal·lació ha tingut un cost de 13.000 euros

Els dos punts de l'aparcament de la plaça Fra Bernadí
Els dos punts de l'aparcament de la plaça Fra Bernadí | Aj. de Manlleu
Osona.com
01 de novembre del 2020
L'Ajuntament de Manlleu ha posat en funcionament dos punts de càrrega semiràpida per a vehicles elèctrics a l'aparcament soterrani de la plaça Fra Bernadí. Tal com explica l'Ajuntament, la instal·lació ha tingut un cost de 13.045 euros i s'ha finançat parcialment amb un ajut de l'Institut Català d'Energia (ICAEN). Els treballs s'han fet les darreres setmanes i han comptat amb la col·laboració d'AUSA Gestió d'Aparcaments, SL, actual empresa concessionària de l'explotació de l'aparcament.

Els dos punts de càrrega estan situats a la primera planta de l'aparcament, prop de l'oficina d'atenció al públic. Ambdós punts compten amb endolls de tipus Menneke (estàndard europeu) i connexió a internet. La càrrega del vehicle es fa a través de l'aplicació mòbil EV CHARGE i el punt s'activa quan la persona se situa a pocs metres. Les persones usuàries no tindran un cost afegit per carregar el seu vehicle elèctric, si bé la càrrega s'ha limitat a un màxim de tres hores.

Aquesta actuació dona resposta a una de les accions previstes al Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES) municipal i s'emmarca a l'ODS 9 de l'Agenda 2030: Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.
Arxivat a