Roda de Ter destinarà 20.000 euros per ajudar els comerços afectats per la Covid

L'equip de govern té la voluntat d'ampliar aquesta aportació

El ple d'octubre de Roda de Ter
El ple d'octubre de Roda de Ter | Aj. de Roda de Ter
Osona.com
27 d'octubre del 2020
El ple de l'Ajuntament de Roda de Ter va aprovar la setmana passada destinar 20.000 euros per ajudar els comerços afectats per la Covid a través d'una subvenció. Tal com expliquen des de l'Ajuntament, es va fer una modificació de crèdit per destinar recursos a comerços i empreseses que estan patint els efectes de la pandèmia.

Ara es redactaran les bases reguladores d'aquesta subvenció. "És una primera ajuda. Hem pogut alliberar aquests 20.000 euros i esperem que en un futur es puguin augmentar", va assegurar l'alcalde Roger Corominas.

Aquesta proposta es va votar amb els set vots a favor de l'equip de govern (ERC i els regidors Joan Moreno i Marina Quintanta). Els cinc regidors d'IPR i el regidor Albert Aguilar van abstenir-se. Des de l'oposició sí que es va demanar treballar de forma conjunta les bases reguladores.

Congelació de taxes

D'altra banda, també es van aprovar les ordenances fiscals per al 2021, només amb els vots de l'equip de govern. Tal com explicava l'alcalde, s'aplica una congelació general d'impostos, com l'IBI, cosa que suposa un "esforç extra de gestió", ja que les despeses segueixen incrementant.

Joan Moreno torna a ser de Junts per Roda

En el ple també es van haver de modificar la composició de les comissions de l'Ajuntament de Roda, ja que Joan Moreno ha recuperat la condició de portaveu del grup municipal de Junts per Roda. El jutge ha acceptat les mesures cautelars que havia sol·licitat el regidor i fins que no hi hagi una resolució final, Moreno representarà les sigles.

Arxivat a