1 de 10
Esport

Torelló se suma al projecte Talent Esportiu Osona

La tercera edició comptarà amb 17 esportistes d'alt nivell

Participants de la primera edició, que rebia el nom de Talent Esportiu Vic | Josep M. Montaner
per Osona.com, 23 d'octubre de 2020 a les 09:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Torelló s'ha sumat al projecte Talent Esportiu Osona, impulsat per la UVic-UCC a través del Centre d'Estudis d'Esport i Activitat Física (CEEAF) i que financen els ajuntaments participants (Vic i Centelles). Enguany s'hi suma, doncs, la participació de dos esportistes de Torelló.

La iniciativa és un projecte de transferència de coneixement que té per objectiu reforçar l'activitat dels clubs i entitats esportives de la comarca, millorar la condició física i prevenir les lesions dels seus esportistes amb eines i mètodes de treball que els joves no tenen a l'abast als seus clubs.


En aquesta tercera edició, hi participaran 17 esportistes d'alt nivell. Deu participants provenen de clubs vigatans: dos del Club Gimnàstic Osona, dos del Club Bàsquet Femení Osona, dos més del Girbau Vic TT, un de la Unió Ciclista de Vic, un del Club Patí Vic, un del Club Natació Vic-ETB i un del Club Bàsquet Vic. Centelles, que hi participa per segon any consecutiu, ho farà amb dos nedadors del Club Natació Centelles.

Per la seva part, Torelló s'iniciarà al projecte amb un participant del Club Natació Torelló i un altre del Centre Excursionista Torelló. Per últim, els tres estudiants de la UVic-UCC provenen del Club Patí Voltregà, del Club Fasttriarlon de Barcelona i del club d'atletisme Joves Atletes de Berga.


Els disset esportistes, que han estat seleccionats d'entre 27 sol·licituds, faran cada setmana dues sessions d'entrenament de 45 minuts a càrrec de professionals de la UVic-UCC, amb l'objectiu de millorar la condició física i prevenir lesions. Talent Esportiu Osona vol fer-se present, progressivament, a més municipis de la comarca.

Aquesta tercera edició arrenca amb la voluntat de consolidar l'assessorament que reben els esportistes en forma de tallers i de reforçar els protocols preventius de lesions segons les necessitats de cada esportista. Per això, tal com explica Jordi Merino, tècnic del projecte i professor de la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes, "aquest any també oferirà conferències amb convidats de renom en el camp de l'entrenament esportiu. Alhora, es tindrà molt present reforçar la millora del control de la càrrega i la fatiga dels esportistes al llarg de la setmana".


Per la seva banda, Javier Peña, director del CEEAF, es mostra satisfet amb la incorporació de nous municipis al projecte per què això "indica que estem en la bona línia de treball i que els ajuntaments i les entitats esportives valoren que els oferim un servei que fins ara no tenien cobert".
 

Recupera el reportatge de la primera edició: "Cuidant el talent esportiu de Vic"

 

Participació