Els hospitals d'Osona registren 4 morts i 65 ingressats per coronavirus

L'Hospital de Vic restringeix l'accés davant l'increment de contagis i l'augment d'ingressos

L'Hospital Universitari de Vic
L'Hospital Universitari de Vic | Adrià Costa
Osona.com
21 d'octubre del 2020
Actualitzat el 22 d'octubre a les 9:59h
Increment notable dels morts i ingressats per coronavirus als hospitals d'Osona. En la darrera setmana, , tal com recull Salut i informa el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), s'han registrat quatre morts per causes relacionades amb la Covid-19. Des de l'inici de la pandèmia ja han mort un total de 391 persones.

Aquí podeu consultar el mapa amb les dades per comarca

Pel que fa a la xifra d'ingressos, ha crescut considerablement. Al llarg de l'última setmana hi ha hagut 52 nous ingressos als centres hospitalaris d'Osona. Actualment n'hi ha un total de 65 amb positiu per coronavirus SARS-CoV-2: 56 a l'Hospital de Vic (gestionat pel CHV) i 9 a l'Hospital de la Santa Creu de Vic (gestionat per la FHSC). Ha crescut en 23 pacients, ja que només fa una setmana n'hi havia 42.

Per contra, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu (gestionat pel CHV) segueix sent un centre lliure de Covid-19, de moment, sense cap pacient amb infecció activa.

Noves mesures restrictives

Davant d'aquest increment de contagis a la comarca -on Vic i Manlleu lideren el rànquing de risc de rebrot- i l'augment progressiu dels ingressos per Covid-19, l'Hospital ha aplicat noves mesures restrictives en l'accés al centre. Des de dilluns, les visites han quedat totalment restringides i només es permet tenir un acompanyant en casos d'infants, parteres, persones dependents o situacions de final de vida.

D'altra banda, també s'ha establert quin ha de ser el circuit d'informació als familiars i quins professionals són responsables de comunicar l'estat de pacient a les famílies, que podrà ser de forma presencial o telefònica segons s'escaigui.

Arxivat a