​L'Hospital de Vic ofereix micropigmentació del mugró per a les dones que se'ls ha extirpat un pit

És dels primers hospitals públics de Catalunya que introdueix aquesta tècnica

Micropigmentació d'un mugró després d'un càncer de mama.
Micropigmentació d'un mugró després d'un càncer de mama. | ACN
Osona.com
20 d'octubre del 2020
Actualitzat el 26 d'octubre a les 15:05h
El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) oferirà properament la micropigmentació de forma gratuïta a totes les dones mastectomitzades. Quan una dona ha de ser operada de càncer de mama i se li extirpa el pit a través d'una mastectomia, pot optar a la reconstrucció mamària post oncològica. La micropigmentació és l'última fase d'aquest procediment.

Com bé diu el nom, consisteix a implantar pigments per retornar a l'arèola i el mugró el seu color el màxim de natural possible. Fins ara, les pacients que volien completar el procés de cirurgia oncoplàstica amb la micropigmentació havien d'acudir a una clínica privada, ja que la tècnica no estava inclosa dins la cartera de serveis de la sanitat pública catalana.

Tal com explica el CHV en una nota, l'Hosptial de Vic s'ha convertit en un dels primers a oferir aquesta tècnica. D'una banda, perquè el Ministerio de Sanidad ha aprovat incorporar aquesta tècnica dins la cartera bàsica de serveis del Sistema Nacional de Salud i, de l'altra, perquè el CHV comptarà amb el coneixement i la infraestructura per poder-la dur a terme.

Els diners recollits l'any passat amb la caminada solidària dels Mossos d'Esquadra de la Catalunya Central s'han destinat enguany a la compra de l'aparell de micropigmentació i a formar una professional de la Unitat de Patologia Mamària del CHV perquè pugui realitzar aquesta tècnica a les pacients.

Es calcula que la micropigmentació de cada arèola requereix dues sessions de 60 minuts cadascuna. Serà la mateixa infermera encarregada de les cures postoperatòries, qui ja manté una estreta relació amb les pacients, qui implementarà aquesta novetat, després d'haver realitzat un curs previ i específic per personal mèdic sobre aquesta tècnica.

A la unitat de patologia mamària del CHV, l'any 2018, es van fer un total de 31 procediments de mastectomia, vuit de les quals van ser sotmeses després a la reconstrucció de mugró, és a dir, aproximadament el 25%. Un percentatge que a partir d'ara pot incrementar-se, ja que es treballarà perquè totes les dones que entrin al Consorci Hospitalari de Vic amb càncer de mama puguin posar punt final a la malaltia amb tot el procés finalitzat, inclosa la micropigmentació de l'arèola i el mugró.
Arxivat a