Comencen les obres de modernització dels polígons de Manlleu

En la primera etapa de les obres, valorades en uns 2 milions i amb una durada de nou mesos, s'actuarà en el clavegueram, el subministrament d'aigua i l'enllumenat

Polígon industrial La Coromina, a Manlleu
Polígon industrial La Coromina, a Manlleu | Adrià Costa
Osona.com
19 d'octubre del 2020
Aquesta setmana està previst que comencin les obres per posar al dia el Parc d'Activitats Econòmiques de Manlleu. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, durant nou mesos es portaran a terme millores destacables en l'àmbit de les infraestructures, amb l'objectiu de modernitzar-les i adequar-les a les necessitats actuals.

En una primera fase s'actuarà en el clavegueram i el subministrament d'aigua potable, així com en la canalització del torrent a cel obert que està situat entre els carrers Alp i Sogorb. Aquesta intervenció és la solució a un problema endèmic que ha comportat inundacions i filtracions a les empreses situades a l'entorn més proper.

L'enllumenat públic serà un altre dels àmbits d'intervenció, amb la substitució de tots els punts de llum actuals per d'altres de tecnologia LED, així com la implantació de la infraestructura de la fibra òptica per facilitar-ne el desplegament a les operadores. La fibra òptica també farà possible, en un futur, intervencions 4.0 relacionades amb seguretat i sostenibilitat.

Voreres, paviment i senyalització, en la segona fase

La segona fase es basarà a arranjar i substituir les voreres i vorades més malmeses, així com millorar la pavimentació dels carrers on l'asfalt està en pitjors condicions. També inclou el projecte de senyalització vertical i horitzontal de tot el Parc d'Activitats Econòmiques i la instal·lació d'un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics que se situarà a davant de la deixalleria municipal.

El projecte s'ha pogut portar a terme gràcies a la subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona d'1,37 milions d'euros, d'una inversió total d'1,89 milions d'euros.

Durant les obres, i amb l'objectiu de no haver de limitar la circulació de vehicles, es prohibirà estacionar a les voreres. Per donar resposta a les necessitats d'empreses i veïns, l'Ajuntament té previst arribar a acords puntuals amb propietaris de solars per convertir-los en bosses d'aparcament.
Arxivat a