L'Hospital de Vic renova una unitat amb disseny hoteler que ha de servir de model per a tot el centre

Les noves instal·lacions permeten atendre pacients amb malalties infeccioses de forma molt més segura

La nova unitat d'hospitalització de l'Hospital de Vic té un disseny hoteler
La nova unitat d'hospitalització de l'Hospital de Vic té un disseny hoteler | CHV
Osona.com
19 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:00h
L'Hospital Universitari de Vic ha renovat totalment la unitat d'hospitalització 3.1 que compta amb 13 habitacions. Tal com expliquen des del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), s'ha remodelat per dotar-la d'espais més  confortables, funcionals i accessibles, amb habitacions de disseny hoteler, noves zones de treball i climatització i il·luminació intel·ligents.

Aquest sistema permet fer aïllaments molt més segurs en cas que calgui atendre persones afectades per malalties infeccioses i, alhora, realitzar tractaments molt menys invasius per a les afeccions respiratòries –com aplicar sistemes de respiració forçada que permeten tractar els pacients sense haver-los de sedar ni intubar– minimitzant el risc de contagi. De fet, la unitat s’ha posat en marxa inicialment per acollir pacients amb Covid-19.

Aquesta reforma integral permet fer un salt pel que fa a confort, accessibilitat i funcionalitat tant a la unitat d’Hospitalització 3.1 com al vestíbul de la planta. Algunes de les prestacions de la remodelada ala són passadissos i accessos més amplis, habitacions acollidores de disseny hoteler amb els equipaments assistencials (connexions, oxigen...) amagats de la vista, wifi gratuït per a pacients i acompanyants, climatització i il·luminació intel·ligents... 

Els espais també s’han concebut per afavorir el treball multidisciplinari i la comoditat dels professionals durant l'assistència, amb uns controls d’infermeria i sales de cures millorats, lavabos totalment diàfans, zones d’emmagatzematge més accessibles o despatxos privats on informar els familiars. La sostenibilitat ha estat un altre factor rellevant en el seu disseny, tant en la tria dels materials i elements constructius, com a l'hora d'incorporar sistemes per optimitzar el consum energètic.

El disseny de la unitat 3.1 ha seguit el Pla Funcional d'Hospitalització del Consorci Hospitalari de Vic, que defineix com han de ser tots els nous espais d'internament. Unes línies mestres que ja van guiar la reforma de les unitats de la primera planta però que, gràcies a l’experiència acumulada en aquests anys, s’han acabat de polir i millorar per donar lloc a la que ha de ser la planta model d’hospitalització de l’Hospital Universitari de Vic. La Unitat d’Hospitalització 2.2 és la propera planta que està previst remodelar seguint aquest model.

Arxivat a