Tretze espais alternatius als CAP d'Osona per a la campanya de vacunació de la grip

La mesura és excepcional per la crisi de la Covid-19 i s'ha pres per evitar aglomeracions en aquests centres

Un pacient vacunant-se de la grip
Un pacient vacunant-se de la grip | ACN
Osona.com
19 d'octubre del 2020
Salut ha habilitat 67 espais alternatius als centres d'atenció primària (CAP) de la Regió Sanitària Catalunya Central per millorar els circuits de vacunació. Es tracta d'una mesura excepcional per la crisi de la Covid-19 que s'ha pres per evitar aglomeracions en aquests centres. Els dispositius són des d'espais i equipaments cedits pels ajuntaments i altres institucions assistencials, fins a carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

A Osona, hi ha un total de 13 espais nous que es poden consultar a continuació. S'han adaptat carpes al costat d'alguns CAP de la zona, però també centres cívics o locals situats prop dels centres. Els equips d'atenció primària dels CAP seran els que vacunaran, seguint totes les normes de seguretat respecte a la Covid-19. Tot i així, n'hi ha que faran la vacunació al seu centre, mantenint en tot moment les mesures per garantir la seguretat dels pacients.
 

Espais alternatius als CAP by naciodigital on Scribd



Com es pot obtenir cita per a la vacunació contra la grip?

Per obtenir cita en la vacunació contra la grip es pot fer -preferentment- a través de la web de programació de visites on s'indica en quins punts es vacuna a cada equip d'atenció primària on es pot triar el dia i l'hora que un desitgi; o bé, trucar per telèfon al centre d'atenció primària o centrals de programació.

La vacunació de la grip està recomanada si...

- es tenen més de 60 anys.
- es pateixen malalties cròniques (enguany s'ha inclòs la hipertensió).
- són dones embarassades.
- són persones cuidadores d'altres persones amb alguna condició de risc anteriors (principalment gent gran, persones amb malalties cròniques).


Presentació de la campanya Cap fred

Salut també ha presentat la campanya de comunicació Cap fred. Anualment, l'objectiu principal és especificar com prevenir les malalties respiratòries d'hivern i, tot i que aquest any estigui condicionada per la pandèmia, les mesures que es proposen a la població no són del tot diferents a les d'altres anys. La manera com es propaguen aquests virus és molt similar, per això, si persistim en els bons hàbits de rentat de mans, distanciament social i portar la mascareta adequadament es minimitzaran ambdues infeccions, tant la Covid-19 com la grip. La campanya fa especial èmfasi en mantenir els tres hàbits esmentats i afegir una altra mesura de protecció que és la vacuna contra la grip per reduir les complicacions associades a la infecció per aquest virus.

També, tenir cura del consells següents:

- Fer servir mocadors d'un sol ús quan tossiu o esternudeu.
- Beure força aigua.
- Ventilar els espais tancats.
- Evitar l'activitat social fora del grup habitual.