UVic-UCC

​Josep Eladi Baños: «La prudència, l'ambició i la fortuna han de guiar el nou curs de la UVic-UCC»

La universitat inaugura el curs en un acte atípic a causa de les limitacions en els aforaments i les mesures de seguretat per la Covid-19

per Osona.com , 16 d'octubre de 2020 a les 18:55 |
Durant la inauguració d'un curs atípic a la UVic-UCC | UVic-UCC
La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha inaugurat aquesta setmana el curs 2020-2021, amb un acte atípic en format híbrid a l'Aula Magna. A causa de les limitacions actuals en els aforaments, només 52 persones van poder assistir-hi de forma presencial, mentre que la resta, unes 200 persones, van fer-ho per streaming a través del canal de Youtube de la Universitat. L'acte va presidir-lo el rector de la Universitat, Josep Eladi Baños, juntament amb la presidenta del patronat de la FUBalmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra, el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Josep Ribas i la secretària general de la UVic-UCC, Anna Sabata.

En el seu parlament inaugural, el rector va voler definir el curs que ara comença com el de "la prudència, l'ambició i la fortuna". Pel que fa a la prudència, va dir que "és necessària per mantenir l'equilibri pressupostari", que passa per assolir la renovació del contracte programa amb la Generalitat que s'espera aconseguir en els propers mesos i que "haurà d'executar el govern que surti de les properes eleccions".


Pel que fa a l'ambició, Josep Eladi Baños la va concretar en el treball pel futur, "més enllà de les incerteses contemporànies": "Recuperarem tots els projectes que van alentir-se amb la pandèmia i els deixarem a punt per quan la situació ens permeti aplicar-los", va dir el rector esmentant la preparació de nous graus amb la mirada posada al curs 2022-2023; la vinculació de determinats graus amb els cicles formatius de grau superior del Campus Professional: la creació d'un programa de beques per a joves de sectors socials desfavorits; el reconeixement del Centre Tecnològic BETA com un centre CERCA, la creació d'un Institut de Recerca Sanitària de la Catalunya Central o el desplegament d'una nova càtedra del Món Rural.

Finalment, pel que fa a la fortuna, el rector va recordar que "la sort afavoreix als que més treballen" i va apuntar que "de forma repetida, al llarg de la pandèmia he pogut veure com aquesta institució està preparada i treballa". Pel rector, a més, la UVic-UCC compta amb el valor de cohesió institucional: "La capacitat per treballar plegats en la mateixa direcció, elaborant sinergies i compartint objectius". Finalment, va acabar el seu parlament mostrant-se convençut que la universitat superarà amb èxit aquest curs atípic: "La persistència és una de les millors virtuts de la nostra institució".


La presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra, va fer un reconeixement al conjunt de la comunitat universitària "per l'esforç que tothom ha fet per superar les dificultats amb què ens vam trobar en la recta final del curs passat i també en l'inici d'aquest que comença". La presidenta va esmenar alguns dels reptes que la UVic-UCC s'ha de fixar per al futur en diferents àmbits: en l'acadèmic, "consolidar el nostre model, que és únic i d'èxit"; en l'econòmic, "aconseguir la millor proposta possible per a la nostra Universitat; i en la recerca, seguir creixent com s'ha fet els darrers anys.

Medalles institucionals per Enric Castellnou i Valentí Junyent

La Fundació Universitària Balmes ha concedit, en aquest inici de curs, dues medalles institucionals, la màxima distinció que atorga la institució a persones i entitats que hagin contribuït en el seu creixement. Una d'aquestes medalles ha estat per a l'ex diputat Enric Castellnou, a qui principalment s'ha reconegut la gestió destacada com a ponent de la Llei de reconeixement de la Universitat de Vic.

L'altra medalla l'ha rebut Valentí Junyent, exalcalde de Manresa i expresident del patronat de la Fundació Universitària del Bages, que va ser un dels principals actors en el procés de creació de la UVic-UCC, amb campus a Manresa.

Finalment, l'acte d'inauguració també va tenir un moment per al record del director d'Eumo DC i del servei UMedia, Jordi Cano, que va morir en la primera onada de la pandèmia de la Covid-19 l'abril passat.

Altres notícies que et poden interessar 

Participació